Drammen kommune er en av pilotkommunene for Smittestopp-appen, som skulle gjøre smittesporing mer effektiv. Fra 16. juni får Folkehelseinstituttet ikke lenger samle inn eller behandle dataene fra appen. Brukere som har lastet ned appen oppfordes til å deaktivere den.

Datatilsynet har lag ned midlertidig forbud mot å behandle personopplysninger fra Smittestopp-appen.

Fra tirsdag 16. juni samles data ikke lenger inn. Persondata lagret i den sentrale databasen vil bli slettet så snart som mulig.

Folkehelseinstituttet (FHI) skriver på sine nettsider at Datatilsynet mener at appen ikke er et forholdsmessig inngrep i personvernet ut fra dagens situasjon, ut fra løsningene som er valgt i appen, og oppslutningen om Smittestopp og smittesituasjonen i Norge.

Drammen kommune er en av pilotkommunene for appen. FHI oppforderer nå innbyggerne i Drammen, og alle andre som har tatt i bruk appen, til å deaktivere den. FHI er i dialog med Datatilsynet for å finne ut om det kan gjøres endringer slik at appen likevel kan brukes.