Sommer i egen kommune

Ønsker du kortreiste sommeropplevelser? Her er noen tips om hva du kan ta deg til i kommunen vår i sommer.

Bilde av stranda på Berger
BILDE: Liker du strandliv, kan du for eksempel dra til Berger.

Du trenger ikke å reise langt for å skape fine sommerminner man kan leve lenge på. I Drammen kommune kan du nyte milevis med turstier i skog og mark. Du finner sørlandsidyll og hvite trehus lengst sør i kommunen. Og du kan nyte livet på badestranda, eller leik og moro i svømmehallen, utebadet eller lekeplassene. Eller du kan nyte det urbane livet med restaurantbesøk, kunstopplevelser og folkeliv.

Ikke alt trenger å koste penger – slik som bading, turgåing, sykkelturer, kunstopplevelser utendørs og telting.

For de som ønsker en aktiv sommer finnes flere offentlig tilgjengelig treningsapparater, utendørs idrettsplasser, og elva og fjorden som innbyr til kajakk og kano.

Skal du på vannet, men mangler redningsvest? Da kan du leie dette hos Brannvesenet.

Parker

I Drammen kommune er det 34 store og små parker å velge mellom for de som liker å slappe av i det grønne. Eller som vil kombinere bading og park i en av fjord- eller elveparkene.

Svømmehaller og utebad

Det finnes svømmehaller i Krokstadelva, på Strømsø og i Svelvik. I tillegg til bassenger og leiker innendørs har Drammensbadet på Strømsø også et stort utebad. Der kan du også ta med deg piknikkorga eller du kan ligge og sole deg mellom dukkertene.

Noen svømmehaller holder stengt deler av sommeren. Så husk å sjekke åpningstider.

Badeplasser

I Drammen kommune finnes det er stort utvalg av badeplasser: ved sjøen, ved elva eller ved et av de mange skogstjernene.

Kommunen oppdaterer hele sommeren oversikt over vannkvalitet og badetemperaturen ved de mest brukte badestedene.

Tur i marka

Tur i skogen er fint året rundt. Men på sommeren er det ekstra fint overnatte utendørs. Hva med en hengekøyetur eller telttur i Finnemarka? Bare husk at det er forbud mot å tenne bål i perioden 15. april til 15. september.

En tur i marka er også fint å kombinere med bading. Det finnes svært mange tjern og vann å velge mellom.

Kunstopplevelser

Rundt i kommunen finnes et rikt utvalg av skulpturer og installasjoner plassert på gater, torg og plasser. Denne kunsten er for alle og er plassert slik at du kan nyte den uten å løse billett. Dersom du lurer på hvor du finner kunstverkene, kan du gå til kommunens digitale museum. Der finner du bilder av kunsten og kart som viser hvor du finner den.

Bli med på konkurranse

Grønn turist i egen by er en kampanje i regi av Buskerudbyen for å oppmuntre til å gjøre grønne valg når du skal bevege deg i ferien. Alle i Lier, Drammen, Øvre Eiker og Kongsberg inviteres til å konkurrere om å besøke flest mulig badeplasser, kåre den beste isen, besøke lekeplasser med barna og finne romantiske steder.