Da Spiralen skulle oppgraderes, måtte Klokkergaarden barnehage for et drøyt halvt år siden på flyttefot. Denne uken var de tilbake i de gamle husene, til de gamle luktene, trærne, soppene og blåbærene.

- Det beste her er å plukke sopp, huske og plukke blåbær, sier Aurora (4) om å være tilbake i barnehagen i skogen. Sammen med flere venninner sanker de sopp – og spiser gjerne litt blåbær på veien.

to jenter plukker og leker med sopp
BILDE: Aurora (4) til venstre og Nadia (5) lager latesoppsuppe.

- Vi lager latesoppsuppe, sier Nadia (5), mens en annen påpeker at de bare spiser soppen på lissom. For alle vet godt at soppen her ikke skal i munnen.

Bak jentene er Wilhelm (5) og Sondre (5) på vei til de lange huskene i skogen. Der er det fint å være. Med trær på alle kanter og blåbær på en busk rett ved.

Wilhelm og Sondre husker på husker i skoge
BILDE: Wilhelm (5) fra venstre synes det er fint å være tilbake i barnehagen i skogen. og Sondre (5)

For endelig er Aurora, Nadia, Wilhelm og Sondre, og alle barnehagevennene tilbake i Klokkergaarden barnehage på Spiralen. Siden nyttår har de vært midlertidig på Sturlahuset. Det har fungert bra, og både voksne og barn har hatt det fint, men nå det er godt å være tilbake. Hjemme igjen i skogen.

Godt samarbeid

- Vi er veldig takknemlige for at vi kunne være på Sturlahuset mens arbeidet i Spiralen har pågått. Det var det beste alternativet vi kunne fått, sier Grete Nordli, eier av Klokkergaarden barnehage.

Grete Nordli, Wilhelm (5) og en ansatt i aarnehagen sitter sammen i sandkassen.
BILDE: Barnehagelærer Lars Båtnes Mikaelsen, Wilhelm (5) og eier av barnehagen Grete Nordli er glade for å være tilbake på Klokkergården etter et halvt år på Sturlahuset.

Barnehagens ledelse har vært med i prosessen helt fra starten av rehabiliteringsarbeidet med Spiralen. Det har Nordli satt stor pris på. Det har gjort driften forutsigbar for barnehagen.

- Vi har hatt et veldig godt samarbeid med Drammen kommune, sier Nordli.

Kommet i orden

Nordli forteller at alt inventar fra barnehagens første etasje, alle ute- og inne-leker, kjøkkenutstyr, utemøbler og mye annet var med på flyttelasset. Og mens kommunen organiserte flyttebyrå og sørget for at alt ble fraktet til Sturlahuset før jul, og tilbake igjen nå, har de ansatte sørget for å få alt på plass og i orden.

Flyttelasset til Spiralen kom onsdag, mandag flyttet personalet alt inn og tirsdag var barna tilbake i barnehagen.

- De barna kom på tirsdag rakk de nesten ikke si hade til mamma og pappa, før de var i gang å leke. Og en av jentene ropte «Jeg elsker barnehagen», forteller Nordli.

jente i naturen utenfor klokkergaarden barnehage
BILDE: Aurora (4) synes det er fint å kunne lete etter sopp utenfor barnehagen.