Hvordan kan du bruke mindre energi på å holde boligen varm? Hvilke energitiltak er smarte for din bolig? Hvordan etablerer du ladeløsning for elbil? Disse og flere spørsmål kan du få svar på ved å delta på et digitalt møte tirsdag 11. mai klokka 11.00-12.00.

Boliger i Det engelske kvartal på Bragernes
BILDE: Om du bor i hus eller leilighet kan du nå få gratis klima- og energirådgivning. Bli med på digitalt lunsjmøte tirsdag 11. mai klokka 11.00.12.00. Foto: Birgitte Simensen Berg

Fram til 15. desember tilbyr Drammen kommune gratis klima- og energirådgivning til boligeiere. Nå kan du få objektive råd om hvordan du kan redusere energibruken og finne klimavennlige løsninger for din husstand. Rådgivningen vil foregå på nett, telefon og digitale befaringer. Tilbudet er gratis og uforpliktende.

Målsettingen med kommunens satsing er å fremme kunnskap og bevisstgjøre innbyggerne om eget energibruk og gi råd om muligheter som kan bidra til en klimavennlig hverdag.

– Tilbudet er en del av kommunens viktige arbeid med klima og energi. Vi skal legge til rette for at innbyggere skal kunne ta klimavennlige valg, sier klimarådgiver Oda Nærland Sofienlund i Drammen kommune, og legger til: – Tirsdag 11. mai klokka 11.00-12.00 gjennomfører vi et digitalt lunsjmøte om smarte klima- og energitiltak i boliger, støtteordninger og ladeløsninger for elbil. Møtet gjennomføres i samarbeid med Naturvernforbundet, sier Sofienlund.

Digitalt lunsjmøte om smarte klima- og energitiltak i boliger tirsdag 11 mai kl 1100 til 1200.pdf

Informasjon om kampanjen finner man på kommunens nettsider og klimasmart.no. Her vil det publiseres nyttige tips og råd, konkurranser og oversikt over aktiviteter fram til 15. desember 2021. For Drammen kommune er det viktig at innbyggerne får nøytrale råd. Energirådgiverne kommunen benytter skal verken selge varmepumper, vinduer eller isolasjon, kun gi objektive råd.

Kampanjen er finansiert av Viken fylkeskommune, og arrangeres i samarbeid med kommuner, Klima Østfold og Klimapartnere Viken. Tjenestene i kampanjen leveres av Energiportalen AS, Energibygg AS, Simenergi AS, Asplan Viak AS, Naturvernforbundet og Elbilforeningen.

Spørsmål om kampanjen kan rettes til prosjektleder Nicolai Dirdal i Energiportalen AS: mobil 928 58 016, epost: nicolai@energiportalen.no

Les mer om klima- og energitiltaket her: https://www.drammen.kommune.no/tjenester/miljo-klima-natur/energitiltak/gratis-klima-og-energiradgivning-til-boligeiere/