Buskerudbyen, sammen med lokale sykkelverksteder, gir gratis vårservice på sykkel for barn opptil 12 år. Det lønner seg å være kjapt ute. Kampanjen varer til 15. mai – eller så langt budsjettet rekker.

Sykkeljente med hjelm
BILDE: Nå kan barnesyklene få en gratis sjekk, slik at den blir trafikksikker nå som den store sykkelsesongen står for tur.

Trafikksikker sykkel

Før du setter deg på sykkelen, bør den være trafikksikker. Bremser, gir og reflekser må være i orden. Lys er påbudt både foran og bak på sykkelen hvis du skal på tur i mørket. Dette gjelder sykler både for voksne og for barn.

– Etter å ha vært rundt på mange barneskoler, har vi sett at det er mange barnesykler som dessverre ikke er i så god stand. Det har vi lyst til å gjøre noe med. Derfor setter vi nå i gang i pilotprosjektet «Klar, ferdig, sykkel» sammen med sykkelverkstedene, sier Trond Solem, prosjektansvarlig for sykkel i Buskerudbysamarbeidet.

– Piggdekk-kampanjen vår har jo blitt særdeles godt mottatt. Nå håper vi foreldre og foresatte er like ivrige til å ta imot tilbudet, som er direkte rettet mot barnesykler, sier Solem.

Gratis sykkelsjekk-kampanjen gjelder for alle barn i Lier, Drammen, Øvre Eiker og Kongsberg opptil 12 år og 24’’ sykkelhjul. Akkurat nå er over 5000 skolebarn med på Aktiv på skoleveien-kampanjen i regi av Buskerudbyen. De kan også benytte seg av denne kampanjen.

Tilbudet inkluderer service og bytte av enkle slitedeler, begrenset opptil kroner 600,-. Eventuelle deler og reparasjoner utover dette avtales med verkstedet og må dekkes av foresatte. Verkstedets avgjørelse her er endelig.

Disse sykkelverkstedene er med på kampanjen:

Bjørn Myhre Sport, Krokstadelva: post@bmyhre.no/ telefon 32 87 68 44

Greenspeed, Drammen: drammen@greenspeed.no/ telefon 485 01 155

Intersport, Kongsberg: telefon 32 73 11 55

Sykleriet, Hokksund: info@sykleriet.no/ telefon 992 70 448

Sykkelhjørnet, Drammen: post@sykkelhjornet.no/ telefon 32 83 64 66

Syklisten, Kongsberg: henning@syklisten.no/ telefon 942 50 923

Trye, Mjøndalen: felles@trye.no/ telefon 984 05 067

Tri-Sport, Gulskogen: tri-sport@sport1.no/telefon 32 88 33 77