Nytt av året er at du ikke pakker hageavfallet i svarte søppelsekker, men i gjennomsiktige plastsekker.

Det er bare bunter med kvister og greiner, papirsekker og gjennomsiktige plastsekker, som blir tatt med som hageavfall under innsamlingen. Grunnen er at man skal kontrollere at sekkene kun inneholder hageavfall, slik at mest mulig kan komposteres og bli til ny jord.

I år er perioden i uke 17 og 18, det vil si fra mandag 26. april til fredag 7. mai.

På Renovasjonsselskapet for Drammensregionen IKS (RfD) finner du informasjon om årets innsamling.

Renovasjonsbilen til Rfd
BILDE: Det er viktig at hageavfallet legges helt ut til veien, der renovasjonsbilen kjører, senest kvelden før innsamlingsdagen. Foto: Morten Brakestad