I juni har mange av høstens førsteklassinger vært på besøk på sin nye skole. Slik som Luke og hans kommende medelever på Danvik skole. Men noen skolestartere har også fått brev av fra førsteklassinger som allerede har gått et helt år på skolen!

Ved Stenseth skole har de som tradisjon at førsteklassingene skriver brev til de som skal starte på skolen til høsten. For de har jo allerede gått på skolen i et helt år! Og det er jo ganske lenge. Da skriver de blant annet om at det er gøy med friminutt, at de kommer til å lære bokstaver og å regne og at det er gøy med gym. Og ikke minst, at det ikke er skummelt å starte på skolen.

Nye førsteklassinger

På Danvik skole var det besøksdager sist uke. Det ble både en hyggelig og spennende dag for skolestarterne på Danvik skole, og det kriblet nok litt ekstra i magen denne dagen.

Skolestartere i skolegården på Danvik skole
BILDE: Luke og hans nye medelever fra høsten av møtes for første gang i skolegården på Danvik skole. Det ble en spennende besøksdag. Foto: Brent Librizzi

– Lærerne var snille, og det var mange kule barn på skolen. Vi måtte stille opp og det var kjempemorsomt å hilse på rektor. Det var også gøy å være i klasserommet. Der hørte vi på eventyr og fikk en sommerfugl med navnet vårt på, sier en fornøyd Luke.

Lukes pappa, Brent Librizzi, syntes det var veldig hyggelig å hilse på de andre foreldrene.

– Lærerne og skoleledelsen var flinke til å snakke med oss foreldre og ta imot barna. Det virker som om de har et flott team på første trinn på Danvik skole, sier Librizzi.

Høytlesing og forming

– Ved Danvik skole har vi hatt besøksdag for nye førsteklassinger. Det var et kort besøk, hvor de fikk hilse på to av tre kontaktlærere. Under besøksdagen var det høytlesing fra ei bok og de hadde formingsaktivitet. De fikk også øve seg på å skrive navnet sitt. Det var stor stas å få være en nesten ordentlig førsteklassing, sier Elin Gjennestad, avdelingsleder ved Danvik skole, og forteller videre:

– I løpet av sommerferien får hver elev et brev som blir sendt i posten fra læreren sin. Dette inneholder en liten hilsen fra og et bilde av elevens kontaktlærer. De får også vite hvilken klasse de skal gå i, og hvem som blir de nye klassekameratene. Da har de mulighet til å bli litt kjent med hverandre i løpet av sommerferien.

Thomas Larsen Sola kommunesjef for barnehage og skole
BILDE: Ett av de fineste øyeblikkene vi som jobber på skolen har, er når vi ønsker de nye førsteklassingene velkommen til skolen vår i august, sier Thomas Larsen Sola, kommunalsjef for barnehage og skole. Foto: Birgitte Simensen Berg

Skolestart = høytidsdag

– Ett av de fineste øyeblikkene vi som jobber på skolen har, er når vi ønsker de nye førsteklassingene velkommen til skolen vår i august. Det er en høytidsdag, der flagget vaier og sola alltid skinner, sier Thomas Larsen Sola, kommunalsjef for barnehage og skole.

– I løpet av våren pleier våre nye førsteklassinger å komme på besøk, treffe læreren sin og se klasserommene. Som mye annet har dette året vært litt annerledes. Veldig mange av våre nye elever har, på grunn av pandemien, ikke kunnet komme på besøk, sier kommunalsjef Sola, og legger til:

– Derfor har noen skoler skrevet brev til høstens skolestartere og på denne måten sagt at alle som går på skolen gleder seg til at førsteklassingene starter i august. Lærere, pedagogiske medarbeidere, rektor og medelevene ser fram til å møte alle de nye elevene.