Drammen kommune har nå avsluttet sikringsarbeidet av rasstedet i Kjøsterudjuvet. Stigen i juvet er fikset og juvet er åpnet for ferdsel på eget ansvar igjen. Følg skilting og anbefalinger.

Er det trygt?

- Det er like trygt eller utrygt som før. Naturen er åpen for ferdsel i Norge, den kan og vil være lunefull og vi mennesker må tilpasse oss, sier Ivar G. Pettersen som er teamleder for Natur i Drammen Kommune. Han oppfordrer alle til å følge skilting, bruke hjelm og være forsiktige. All ferdsel skjer på eget ansvar.

• I juvet anbefales det å bruke hjelm pga. generell steinrasfare.
  • Ikke gå i juvet ved stor vannføring.
  • Bruk egnet fottøy. Det er montert boltede stiger med tau i de mest utfordrende partiene av juvet.
  • Hele turen tar cirka to timer.
  • Ikke gå turen alene. Si i fra til en bekjent hvor du skal gå og ha med mobiltelefon.
  • Ikke gå i juvet når det er glatt eller isete.
Bilde av Kjøsterudjuvet
BILDE: Juvet er åpnet ingen, men ferdsel skjer på eget ansvar.

Alltid ferdsel på eget ansvar

Det er «juvets natur» at det forekommer steinsprang med ujevne mellomrom. Et steinsprang er definert til å ha et relativt lite volum og skjer hyppigere enn steinskred, som består av betydelig større volum og er sjeldnere hendelse. Frekvensen og omfanget av dette avhenger av været og fjellets beskaffenhet. Derfor er det alltid ferdsel i juvet på eget ansvar – også etter fjellsikringsarbeidet.