Klimafestivalen i Drammen

7. – 30. januar arrangeres den syvende Klimafestivalen i Drammen og det hele åpnet med et brøl! Med små og store markeringer både lokalt og nasjonalt har man som mål å skape økt bevissthet om klimautviklingen og engasjement for å endre den.

Variert program

- I festival-programmet finner du noe for enhver smak, med alt fra kurs om kjøkkenhager og reparering av klær, til byttedager, konserter, gudstjenester, musikk og teater, forteller Elisabeth Tveter Briseid, medlem av styringsgruppa for Klimafestivalen i Drammen. Festivalens motto er «bærekraftige liv i Drammen», fortsetter hun.

Klimafestivalen er et samarbeidsprosjekt og i programmet finner man små og store arrangementer i regi av kommunen, organisasjoner, andre frivillige og ildsjeler.

Festival-program med oversikt over hva som skjer finner du her.

Et bilde av Elisabeth Tveter Briseid som smiler. Hun står på Bragernes torg med snø i lufta og har på en lue dekket av snø.
BILDE: - Det er vår mulighet, vårt ansvar til endring, sier Elisabeth Tveter Briseid.

Åpner med et brøl!

Klimafestivalen ble åpnet av varaordfører Ståle Sørensen med avduking av en spennende installasjon på Bragernes torg. Ildsjelene bak Klimabrølet er storfornøyd med at Drammen kommune vil låne den megafonliknende installasjonen «Brølofonen» en måneds tid.

Brølofonen er et kunstverk som ser ut som en megafon. Den er bygget i tre og metall. På innsiden av megafonen er det blinkende lys og en skjerm som spiller av brøl.
BILDE: «Brølofonen» er en abstrakt megafon som spiller av alle brølene som lastes opp på www.klimabrolet.no.

- Etter suksessen med et stort klimabrøl i 2019 måtte vi tenke annerledes når pandemien kom. Vi bestemte oss for, i stedefor å lage enda et stort brøl, så lager vi et langt brøl istedenfor. Med denne «Brølofonen» så får vi til det, sier Even Nord Rydningen som er styreleder i foreningen Klimabrølet.

Even Nord Rydningen står inne i Brølofonen og smiler til kamera.
BILDE: Styreleder i foreningen Klimabrølet, Even Nord Rydningen håper så mange som mulig laster opp sitt brøl på klimabrolet.no.

- Ved å laste opp brølet ditt på klimabrolet.no så blir det spilt av i denne «Brølofonen» sammen med musikk komponert av Röyksopp, fortsetter styrelederen. «Brølofonen» skal være på Bragernes torg til 28. januar før den flyttes videre rundt i Norge. Målet er at den skal brøle i en hel stortingsperiode, altså i 4 år.

Last opp ditt eget brøl og bli en del av installasjonen på www.klimabrolet.no. (lenke)

Viktig arbeid

- Jeg syns det er veldig stats og ønske Klimafestivalen tilbake til Drammen etter ett år med pause. Selv om pandemien gjør festivalen litt mer minimalistisk enn tidligere, berømmer jeg arrangørene for årets viktigste festival, sier varaordfører Ståle Sørensen.

Ståle Sørensen står i Brølofonen og smiler til kamera.
BILDE AV STÅLE: Kanskje er det litt kleint å stå på torget her å brøle, men det er litt av poenget – vi må ut av komfortsonen vår for å gjennomføre det grønne skifte, mener Sørensen.