Knøtte-NM på ski skulle vært arrangert på Konnerud stadion fredag 24. januar – ei uke før de voksne skiessene skal konkurrere om edle medaljer på Konnerud.

Lite snø og harde løyper gjorde at rundt 120 barn fra Konneruds barnehager byttet ut skitrening med trening på barmark.

Knøtte-NM barmarkstrening med barnehagebarn
BILDE: Lek og idrett er moro med og uten ski på beina. Knøtte-NM på ski måtte avlyses og erstattes med barmarkstrening. Barnehagebarna og ungdomsskoleelevene er like blide og gjennomfører med stil og smil.
Knøtte NM med danseopplæring
BILDE: Ett trinn hit og ett trinn dit. Dansetrening på kunstgresset til Konnerud Idrettsforening gir god trim.

På kunstgresset hoppet, løp og danset barna med startnummer på ryggen. Og plutselig var det lunsj, og ungene løp i fullt firsprang til kiosken, hvor det vanket saft og vafler. Grillen sørget for varme pølser.

Knøtte-NM kioskkø
BILDE: Trening i frisk luft gir god appetitt. Det blir fort kø foran kiosken som ungdomsskoleelever i åttende klasse med faget Innsats for andre deler velvillig ut både vafler og saft.

God hjelp under hele arrangementet var elevene fra Svensedammen skole, åttende klasse, som fikk nyttig arrangementserfaring i faget Innsats for andre. Elevene fikk god hjelp av lærerne Harald Ramsfjell, Daniel Dehlie og Jan Rismoen.

Ungdomsskoleelevene hadde ansvaret for ulike oppgaver: aktivitetsledere, startnummeransvarlige, tidtakere, heiagjeng, grillsjefer, toalettsjefer, premieansvarlige, musikkansvarlige, speaker, crew, kioskansvarlige og så videre.

Elevene har selv skaffet sponsorer og matbutikkene har med velvilje støttet opp om arrangementet for de minste.

Knøtte-NM vaffelspising
BILDE: Små konnerudbarn har funnet en fin plass. Nå skal de kose seg med saft og vafler i januarsola.