Knutepunkt Strømsø – med nytt tilbud til barnefamilier og ungdom

Ved Knutepunkt Strømsø kan man nå låne sportsutstyr til barn og ungdom. Trengs det fornying av vintergarderoben, er det det mulighet for det, og til og med verktøy er det planer om å få en utlånsordning for.

Kirkens Bymisjon har flyttet en avdeling til Knutepunkt Strømsø. Der har de etablert «Skattkammeret» og «Gi det videre». Disse to begrepene betyr henholdsvis å låne ut og å gi bort. Ordningene gjelder for innbyggere i hele Drammen kommune.

– Vi er veldig glade for at vi har fått til samarbeidet med Kirkens Bymisjon. Dette styrker Knutepunkt Strømsø ytterligere og gir oss flere viktige tjenester, sier fagleder Stine Brastad Blekkan.

Skattkammeret og Gi det videre skjer i den lave hvite bygningen som ligger til høyre når du står foran Knutepunkt Strømsø, som holder til i gamle Strømsø skole.

Stian Nedberg og Stine Brastad Blekkan
BILDE: Stian Nedberg fra Kirkens Bymisjon og fagleder Stine Brastad Blekkan ved Knutepunkt Strømsø. Sammen har Kirkens Bymisjon og Drammen kommune etablert ordninger for innbyggerne i kommunen.

Gi det videre

I avdelingen for Gi det videre kan du finne det meste av tøy som barn og ungdom trenger. Sko, støvler, ullundertøy, fleecejakker og –gensere, boblejakker, parkdresser og mye mer. Reol på reol med flott tøy. Mangler barnet ditt vintertøy, så ta turen innom.

– Vi trenger stadig påfyll. Har du noen plagg som er for små til dine, men som fortsatt er fine, da setter vi pris på at du stikker innom oss, sier Stian Nedberg fra Kirkens Bymisjon.

Har du tøy til barn eller ungdom som fortsatt har bruksverdi? Da kan du levere det i den hvite bygningen eller legge det i den grå kontaineren som står på utsiden. Alt som legges der går direkte til ordningen på Strømsø.

Varmt tøy
BILDE: Bugnende hyller med deilig varmt vintertøy.

Skattkammeret er full av sports- og friluftsutstyr

Utstyret som fins i utlånsordningen til Skattkammeret er i god stand. Skøyter blir slipt og utstyr som er ødelagt blir reparert eller skiftet ut. Det er ski, skistøvler, slalåmstøvler, slalåmski, duoski, hjelmer og noen fritidsutstyr. Alt sammen i forskjellige størrelser og diskret merket.

slalåmstøvler
BILDE: Ski og slalåmstøvler på rekke og rad.

Skattkammeret strenger stadig påfyll av utstyr. Har du sportsutstyr som ikke blir brukt, men som du ønsker at mange andre kan få glede av, da leverer du det til Skattkammeret.

hyller med skøyter
BILDE: Skøyter i alle størrelser. Her fylles hyllene mer og mer opp for hver dag.

Snart blir det utlån av verktøy

– Vi har vel alle vært i den situasjonen at vi har manglet en skrutrekker i en bestemt størrelse, eller en drill. Veldig snart vil vi utvide med utleie av verktøy, sier Stine Brastad Blekkan.

Delingsøkonomi er i vinden og det er ikke god økonomi at alle kjøper seg dyrt verktøy for bare å bruke det en gang i blant. I verktøykassa på Strømsø vil det komme utstyr som drill, sag, sirkelsag, gardintrapp, skrutrekkere og pipenøkkelsett og mye mer. Ja, til og med tommestokk skal det bli mulig å få låne.

Åpningstider og kontaktinformasjon

  • Mandag og torsdag klokken 13.00–18.00
  • Tirsdag, onsdag og fredag klokken 10.00–15.00
  • Adresse: Telthusgata 8, 3044 Drammen

Om du lurer på hva som finnes av utstyr, og om akkurat det du er ute etter finnes, så kan du kontakte Kirkens Bymisjon på 906 09 902 eller send en e-post til skattkammeret@skbd.no. Husk å ikke sende sensitiv informasjon på e-post.

Gammel, verneverdig bygning

Den lave hvite bygningen som Kirkens Bymisjon har flyttet inn i rommet tidligere toalett til gamle Strømsø skolen. Bygningen er renovert av Drammen Eiendom og er SEFRAK registrert. Det betyr at den er verneverdig.

– Jeg veldig stolt av arbeidet som er gjort og at resultatet av det omfattende renoveringsarbeidet er blitt så bra. Og at vi har fått muligheten til å invitere Kirkens Bymisjon til oss, sier Håkon André Solberg som har ledet prosjektet for Knutepunkt Strømsø.

Prosjektet har en prislapp på rett under 2 millioner kroner som kommer fra områdesatsingsmidlene. Da er ikke knutepunktets egen arbeidsinnsats medregnet.

Telthusgata 8, Drammen
BILDE: Nå har bygningen kommet til heder og verdighet igjen – gjenbruk er tingen.