Det er mulig å feire og arrangere private sammenkomster som konfirmasjon, dåp, bryllup, bursdag og begravelse selv om det er restriksjoner.

Private sammenkomster kan gjennomføres med maksimalt 20 personer. Arrangementer på offentlige steder kan ha inntil 200 personer. Det er viktig at gjeldene korona- og smittevernråd følges.

Dekket bord
BILDE: Som vert har du ansvar for at gjestene holder én meter avstand.

Smittevernrådene er viktig

Disse rådene gjelder for alle private sammenkomster både innendørs og utendørs:

• Hold deg hjemme og unngå å besøk dersom du er syk.
  • Hold minst én meters avstand til andre, unntatt dem du bor med til vanlig eller de som er dine nærmeste.
  • Ha god håndhygiene med hyppig vask, eller benytt håndsprit
    Gjør det lett for gjestene å vaske hender, både når de kommer, før mat og underveis. Bruk gjerne tørkepapir eller legg fram flere håndklær. Ha gjerne håndsprit lett tilgjengelig.

Unngå klemming og håndhilsing. Det kan være smart å minne gjestene dine om dette i forkant.

Inntil 20 personer

Det kan være inntil 20 personer samlet på privat eiendom. Pådekking og områder må tilrettelegges slik at det er én meter mellom gjestene. Det gjelder ikke for personer i samme husstand eller de nærmeste.

Gjør det lett for gjestene dine å holde avstand. Det kan være enklere å få til det utendørs.

Du kan også få besøk av gjester over 65 år. De som er i risikogruppen for covid-19 bør følge rådene om håndvask og avstand ekstra nøye.

Tips for tilberedning og servering av mat

Det er alltid viktig at de som lager maten har god håndhygiene med grundig og hyppig håndvask.

Det er også viktig at de som lager maten er friske.

Gjestene kan bruke det samme serveringsbestikket. Unngå fingermat.

Les Helsenorges råd til feiringer, sammenkomster og arrangementer

Sammenkomster for inntil 200 personer

Arrangementer på offentlige steder forutsetter at det er oppnevnt en ansvarlig arrangør. Da kan det være inntil 200 personer samlet. Personen som står for gjennomføringen av arrangementet regnes ikke som en del av arrangementet. Utleier kan ta denne oppgaven. Det er viktig å avklare hvem som står som ansvarlig arrangør i forkant. Blir ikke det avklart, er det leietaker som er ansvarlig.

Smittevernregler og avstand

Personer som er syke skal være hjemme.

Arrangøren må sørge for at det er nok plass til alle deltakerne, slik at de kan holde minst én meters avstand til personer de ikke bor sammen med. Ved leie av restaurantlokale kan det være naturlig at eier av virksomheten er ansvarlig for at krav til smittevern overholdes.

Liste over hvem som er tilstede

Arrangøren skal ha oversikt over hvem som er til stede for å kunne bistå kommunen ved en eventuell senere smitteoppsporing. Navn og kontaktopplysninger skal oppbevares i ti dager før de slettes. Arrangøren skal informere gjestene om at de er oppført på en slik liste.

Alkoholservering

Det er krav om servering av alkohol ved bordene på arrangement med skjenkebevilling. Dette på lik linje med restauranter, kafeer, barer og lignende. Alkohol som er servert skal drikkes innen kl. 00.30.

Les hva Helsenorge.no skriver om arrangement på offentlig sted.

Arrangementskontor

Drammen kommune har eget arrangementskontor. De bistår og veileder arrangører og er bindeledd mellom arrangøren og resten av kommunen. Les mer om arrangementskontoret her.

Bilde av benker til et bryllup
BILDE: Pass på at gjestene holder god avstand.