Nå kan du foreslå kandidater til årets kulturpris. Det er også to stipend som skal deles ut. Nytt i år er kunstnerstipendet, som er rettet mot profesjonelle kunstnere. Unge eller nye kunstnere kan søke på kulturstipendet. Søknads- og nominasjonsfrist er 15. september 2021.

Tre jenter sitter i røde stoler.
BILDE: Renate Reinsve (f.v.), Andrea Vik og Marthe Berg Andresen Reffhaug i Elvekompaniet mottok Kulturprisen for 2020. Nå ønsker juryen forslag om kandidater til årets pris.

Kulturprisen 2021

I 2020 var det Elvekompaniet som fikk den gjeve utmerkelsen samt en sjekk på 40 000 kroner. Nå er Kultur, idrett og frivillighet ute etter å finne nye kandidater til årets kulturpris.

Vet du om noen som fortjener prisen? Fyll ut skjemaet og fortell juryen hvorfor.

Det er høyt nivå på tidlige prisvinnere. Renate Reinsve som er en del av Elvekompaniet ble utnevnt til beste kvinnelige hovedrolle i Filmfestivalen i Cannes tidligere i sommer. Ikke la det skremme deg, send oss forslag på din kandidat!

Kunstnerstipend

For første gang skal Drammen kommunes kunstnerstipend deles ut. Det kan tildeles personer eller grupper av profesjonelle kunstnere. Den som blir valgt får tittelen Kommunekunstner – æren og tittelen gjelder for ett år. Stipendet er på 100 000 kroner.

Ordningen skal gi profesjonelle kunstnere mulighet for egenutvikling, gjennom å hente inspirasjon og kompetanse til eget kunstnerisk virke.

Stipendordninger skal sikre kvalitet, nyskapning, forskning, tilgjengelighet og bredde innen kunst- og kulturområdet.

Kulturstipend

Kulturstipendet har som formål å løfte fram, inspirere og motivere unge eller nye utøvere innenfor musikk, dans, bildekunst og andre estetiske disipliner. Juryen oppmuntrer spesielt unge kunstnere til å søke. Kulturstipendet er på 40 000 kroner.

Kulturstipendet skal sikre kvalitet, nyskapning, forskning, tilgjengelighet og/eller bredde innen kunst- og kulturområdet.