Buskerudbyen og Drammen kommune har åpnet sitt tredje elsykkelbibliotek. Fra 31. juli kan du også låne elsykkel i Svelvik. For en hundrelapp kan du prøve ut en elsykkel i 12 dager.

Elsykkelbiblioteket holder til flere steder i kommunen og nå også i Kafé Global i Svelvik. Kaféen finner du i Storgaten 82. Se skjema for lån av elsykkel litt lenger ned i artikkelen.

Gro Aronsen og Ingeborg Danbolt Drange
BILDE: – Ønsker du informasjon om elsykkelbiblioteket så stikk innom oss torsdager eller fredager, da er det alltid en tilstede som kjenner ordningen, sier diakon Ingeborg Danbolt Drange ved Kafé Global. Her sammen med Gro Aronsen til venstre.

Elsykkelbiblioteket er et spleiselag mellom Buskerudbyen og Drammen kommune. Tilbudet gjelder for kommunens borgere som er over 18 år. Elsykkel-ordningen vil være et helårlig tilbud. Vinterstid blir elsyklene utstyrt med piggdekk. Erfaringene viser at det er helt greit å sykle hele året.

Sjekk ut om elsykkel er noe for deg

Har du lurt på om elsykkel er noe for deg? Men ikke tatt skrittet fult ut og anskaffe deg én, fordi du ikke vet hvordan den fungerer og om du vil like det? Nå har du mulighet til å teste det ut.

Alle som sykler tenker fra tid til annen at denne motbakken var seig, eller at motvinden gjør sykkelturen ekstra tung. Ja, og kanskje lar du sykkelen stå fordi du synes det blir for tøft.

Med elsykkel takler du motbakker og motvind som en lek. Allikevel er det bra trim. For du kan ikke slutte å trå.

Elsykkelen som bil nummer to?

Hensikten med Elsykkelbiblioteket er å få folk til å teste ut om elsykkel kan fungere som en bil nummer to.

– For noen vil det kanskje bli en hovedløsning for transport i hverdagen, sier Trond Solem i Buskerudbyen.

Solem håper at Svelviks befolkning vil ta imot dette tilbudet på samme måte som de har gjort på Strømsø og i Krokstadelva. Der er det allerde mange som har prøvd elsykkel og noen har skaffet seg en selv.

Mer informasjon om el-sykkelbiblioteket finner du her.

Storgaten 82, Svelvik.
BILDE: Kafé Global ligger i Storgaten 82. Det er stedet for utlevering av elsykler til de som har lånt.

Slik låner du en elsykkel

Å låne en sykkel i 12 dager koster bare kr 100. I tillegg må betale et depositum på kr 1000 som du får igjen når prøvetiden er over. Leietaker må være fylt 18 år. Depositumet og leie betales ved henting.

– Vi har utlevering av sykler på fredager og innlevering skjer torsdager. Vi tar kort og kontanter, sier  Ingeborg Danbolt Drange hos Kafé Global.

Fyll ut skjema i lenken under. Du får tilbakemelding om hentetidspunkt. Elsykkelen utleveres i Storgaten 82 i Svelvik, hos Kafé Global (gamle Kafé Bjørge).

Gå til skjema for leie av elsykkel

Kafé Global

Kaféen er åpen fra tirsdag til og med lørdag, men sykkelinformasjon skjer torsdag og fredag. Kafé Global ligger sentralt midt i sentrum og drives av Svelvik menighet. Stedet er et integreringsprosjekt der de legger til rette for språkopplæring av innvandrere.

De har også kulturarrangementer og noen dager serveres det mat fra fjerne himmelstrøk.