Årets TV-aksjon er søndag 24. oktober og går til Plans arbeid for å bekjempe barneekteskap. Mange elever ved skolene i kommunen har allerede startet med å gi sine bidrag. De løper for TV-aksjonen. Arrangementene har blitt en vinn – vinn situasjon.

– Behovet for bøssebærere er stort og vi håper at både nye og gamle bøssebærere melder seg til årets TV-aksjon, sier Marit Sola, fylkesaksjonskoordinator TV-aksjonen – Viken, region Buskerud.

La søndagsturen bli en tur med mening, og vær med på årets viktigste tur. Rodene er lagt opp slik at turen blir på maks to timer. Lenke til å melde seg på lenger ned i saken.

Skolene har engasjert seg i TV-aksjonen

Barn som står på startstreken. Løp, ute, høst
BILDE: Klar – ferdig – gå! Så er løpet for TV-aksjonen i gang ved Stenseth skole.

Mange skoler i Drammen kommune har tatt utfordringen. I år gir undervisningsopplegget elevene mulighet til å lære om hvorfor barneekteskap er så ødeleggende, og hva vi kan gjøre for å stoppe det.

I tillegg har elevene vervet sponsorer for sin egen løpe-aksjon, og på den måten samler de inn penger til TV-aksjonen.

På Stenseth skole lagde de en rundløye på sirka 500 meter. I forkant av løpet har elevene hente inn sponsorer til støtte for egen innsats. Foreldre, besteforeldre, tanter, onkler og naboer forplikter seg til å betale en sum per runde eleven løp.

– Dette har blitt et flott arrangement. Det er tredje året Stenseth skole er med, sier Marianne Teigen som har hatt ansvaret for årets arrangement ved skolen.

Hun forteller videre at elevene har heiet på hverandre rundt hele løypa. De i 6. klassetrinn tok de aller yngste i handa og hjalp dem til å orke en runde til, eller til å greie den siste runden de hadde planlagt.

Skolebarna i 5. trinn hadde forberedt dagen i lengre tid. Søknader om spons til saft og boller ble skrevet og sendt til butikkene i nærområdet. Og næringslivet stilte opp.

5. trinn hadde også oppgaven som funksjonærer før de skulle løpe selv. Noen holdt liv i bålet som varmet litt ekstra etter høstens første snøfall.

Barn i fargerike klær brenner bål og griller pølser.
BILDE: Fra venstre med blå lue: Nikolai Carolin Borgen 5a, Aron Ragnarsson 5b, Lærer Inger Lise Koppang, Ronja Schumann Sageng 5B og Elias Hals-Olsen 6b.

Barna i 3. trinn dannet en rekke og holdt ut handa slik at de kunne ta high five med alle som løp forbi.

– Det som er fint, er at barna kan gjøre noe konkret for å hjelpe. Ved å stå på litt ekstra bidrar de til at andre barn får det bedre. De ble slitne, men for en god sak, avslutter Marianne Teigen.

Apropos sliten; rektor Vegard Aamodt hadde knapt pust igjen. Han måtte løpe for de elevene som av ulike grunner ikke hadde mulighet til å løpe selv.

– Det koster litt å skulle holde tempoet til 6.-7. klassinger ute i løypa, men løping er sunt og det er gøy å få være med elevene og oppleve stemningen underveis. Dette er et flott arrangement som både samler skolen, henvender seg lokalmiljøet, gir masse bevegelsesglede og støtter en viktig sak. Jeg er imponert over elevenes innsats og givergleden i nærmiljøet vårt er stor, sier rektor Vegard Aamodt.

Bli bøssebærer

TV-aksjonen skal nå ut til hele Norges befolkning, og målet er at alle kriker og kroker i Drammen kommune skal få besøk. Da er det behov for mange bøssebærere!

Det er en gruppe med frivillige som skal sørge for at TV-aksjonen i Drammen blir en suksess. Alle kommunedelene har sin representant og nå er de i full gang med å verve nye bøssebærere. Vil du bli bøssebærer kan du ringe 02025 eller registrere deg på blimed.no.