I dag hadde Buskerudbyen og Drammen kommune sykkellykt-aksjon. De sier: bruk lysene på sykkelen også på dagtid!

Elevene ved Brandengen skolen var ekstra heldige denne dagen, for der ble det delt ut 300 lykter. De ble fortalt om viktigheten av å ha lys både foran og bak på sykkelen, og at det skal lyse både på dag- og kveldstid. Lys gir trygghet fordi du blir enda mer synlig i trafikkbildet.

Elevene lærte også at lyset på sykkelen skal være rødt bak og hvitt foran. Lyset skal festes bak eller foran på sykkelen, ikke på hjelmen eller på tøyet.

Barn som står ute sammen med en voksen. De står foran en sykkel
BILDE: Fra venstre, vennene Thelma og Almira som går i klasse 4a. Her sammen med sykkelkontakten i Drammen kommune, Elisabeth von Enzberg-Viker.

Telma og Almira sykler, går og sparkesykler til og fra skolen og ellers på fritiden, men syntes det er best å sykle.  Nå har de fått nye lykter som lett kan tas av og på sykkelen, og som gjør dem ekstra godt synlig.

Sykkelsjekk i farten

De som kom syklene til Drammen stasjon i dag fikk også merke sykkelaksjonen. De som ikke hadde det alt for travelt i morgentimene, fikk også sykkelen sjekket. Det var  ambulerende mekkestasjon fra Greenspeed, og samtidig var det utdeling av lykter.

På stasjonen møtte to representanter fra Syklistenes Landsforening opp, én fra sentralt og én fra lokallaget i Asker, Lier og Drammen. Heldigvis hadde de fleste syklistene har gode lys, men konklusjonen var at flere elsparkesyklister kan bli flinkere til å slå på lysene sine eller feste noen gode lys på sykkelen.

Noen sykkeleiere fikk smurt kjedet og fylt på luft i dekkene. Det ble også pumpet luft i dekkene på nesten samtlige sykler som stod på stasjonen, så mange vil nok oppleve at det ruller bedre på vei hjem i dag. Godt med luft i dekkene er den enkleste forsikring mot punktering.

Ute, høst, sykkel og to menn
BILDE: Synlig syklist aksjonen møtte syklister utenfor Drammen stasjon. Fra venstre: Olav Fjeld Kraugerud, seniorrådgiver i Syklistenes Landsforening og sykkelfikser Olav Sæther fra Greenspeed.