Alle kommunale avgiftsbelagte parkeringsplasser i Drammen sentrum, på gateplan, vil nå være gratis for publikum. Ordningen gjelder i første omgang ut mars.

Parkeringsavutomat
BILDE: Midlertidig avgiftsfrihet noen steder i Drammen.

Tiltaket med gratis parkering skal være med på å redusere smittefaren av koronaviruset, ved at innbyggere kan kjører privatbiler til sentrum.

Parkeringsplasser i sentrum

Alle kommunale avgiftsbelagte parkeringsplasser i Drammen sentrum, på gateplan, kan publikum nå parkere gratis. Dette gjelder på plasser som eies av Drammen kommune. Det er heller ingen maksimaltid på disse plassene.

– Vi henstiller folk til ikke å parkerer lenger enn de må, i solidaritet med andre som trenge plassen, sier Claus Mølbach-Thellefsen, virksomhetsleder Infrastruktur og samferdsel.

Skilting om avgiftsparkering er tildekket, der det nå er lov å parkere gratis.

– Som alltid ved parkering, er det skiltingen på stedet som gjelder, sier Mølbach-Tellefsen.

Parkeringsplassen Waagaardsløkka

Det er også gratis å parkere på den store parkeringsplassen nedenfor sykehuset, Waagaardsløkka. Denne plassen er foreholdt sykehusansatte, helsepersonell og for personer med viktig æren på sykehuset.

Parkering ved Marienlyst

Det er også innført avgiftsfri parkering på området utenfor Drammenshallen, Ordfører Ingebrigtsens gate og ved Drammensbadet.

Parkeringshus

Det er imidlertid ikke gratisparkering i de tre kommunale parkeringshusene i Thamsgate, Grev Wedel og Blichs gate.

Parkeringsskilt
BILDE: Tillatt parkering.