Margrethe Bergane og Jørgen Baklid mottok torsdag 18. juni Drammen kommunes Utviklingsstipend for lovende idrettsutøvere 2020. Stipendet er på 20.000 kr til hver av mottakerne.

– Det er yrende idrettsaktivitet i Drammen, og vi kan også være stolte av å ha mange unge, lovende idrettsutøvere som markerer seg på høyt nasjonalt- og internasjonalt nivå, sa ordfører Monica Myhrvold Berg i sin tale under torsdagens markering.

To verdige vinnere

Jørgen Baklid og Margrethe Bergane
BILDE: Jørgen Baklid og Margrethe Bergane under torsdagens utdeling.

– Drammen Idrettsråd har gjennom stipendkomiteen og sitt styre behandlet de innkomne søknadene og kommet frem til to verdige vinnere. De har begge vist at de har vilje til å trene og evne til å prestere! De har allerede oppnådd gode resultater og prestasjoner. De er seriøse, allsidige, svært treningsvillige og har konkrete målsettinger for videre satsing, sa ordfører Monica Myhrvold Berg.

Margrethe Bergane er langrennsløper fra Konnerud og Konnerud IL. Hun har bronse fra senior- NM stafett i 2020, seier i norgescuprenn 7,5 klassisk på Konnerud i 2019, gull i stafett  fra ungdoms-OL i 2019 og 5. plass på 7,5 km klassisk fra ungdoms-OL i 2019, på sin merittliste.

Jørgen Baklid representerer Konnerud IL og driver med orientering både sommer og vinter. Stipendet tildeles i forbindelse med hans prestasjoner som vintersportsutøver og idretten er skiorientering. Han har vunnet gull i junior- VM, gull i student- OL og EM- gull stafett i seniorklassen, som junior.

En annerledes markering

Drammen Idrettsråd og Drammen kommune har en lang tradisjon med å støtte dagens idrettstalenter – morgendagens helter. Vanligvis har utdeling av stipendene vært i forbindelse med den tradisjonelle Gullmiddagen i mars. Gullmiddagen ble avlyst på grunn av koronapandemien. Utdeling av stipend ble derfor markert i rådhusets storstue torsdag.

Vi gratulerer!