5. oktober endret RfD rutene for avfallshenting i Drammensregionen. Dette betyr at avfallet kan bli hentet på andre dager enn før. Innsamling av avfall vil foregå som normalt.

Renovasjonsbil fra RfD
BILDE: Ruteendringene vil sørge for at avfallet hentes på en mer hensiktsmessig og miljøvennlig måte. De nye rutene vil minimere unødvendig kjøring, og være bedre tilpasset dagens omgivelser med nye boligfelt og endret infrastruktur, opplyser RfD.

Innbyggerne vil i liten grad bli påvirket av ruteendringen, annet enn at de kan få ny hentedag. Endringene kan i en overgangsperiode føre til at avfallet hentes en ekstra gang. Sørg gjerne for at beholdere og plastsekken står framme i den første perioden etter endringen.

Her finner du dine nye hentedager

• Last ned appen «Min renovasjon». Her får du oversikt over hentedagene dine og varsling på mobilen før avfallet henter. I tillegg finner du åpningstider på gjenvinningsstasjonene og praktisk informasjon om kildesortering. Appen er gratis og kan lastes ned fra App Store (iPhone) eller Google Play (Android).
  • Se oversikt over hentedagene dine på www.rfd.no. Her finner du også en utskriftsvennlig versjon av hentedagene dine.