Er du bosatt i Drammen kommune og mistenker at du er smittet av koronavirus, kan du fra og med onsdag 12. august ta direkte kontakt med legevakten på telefon 116 117 for å avtale tid for testing.

Følgende personer kan teste seg for koronavirus ved å ta direkte kontakt med legevakten:

• Alle med akutt luftveisinfeksjon eller andre symptomer på covid-19 (feber, hoste, tungpustethet, tap av smak- eller luktesans etc.).
  • Alle som kan ha blitt smittet med covid-19, enten som nærkontakt eller etter reise i rødt eller gult land de siste 10 dagene.
  • Helsepersonell
Et barn  korona-testes fra bil
BILDE: Nå er det nye retningslinjer for testing av korona.

Alle som testes for koronavirus, må holde seg hjemme inntil de får svar på prøven. Prøvesvaret finner du ved å logge deg inn på helsenorge.no. Dersom prøven viser at du er smittet av koronavirus, skal du i hjemmeisolasjon.

Dersom du er på besøk i Drammen kommune og ønsker å teste deg for koronavirus, skal du ringe til legevakten på telefon 116 117. Legevakten vil gi deg nødvendig informasjon og henvisning til testing. Dersom du er bosatt i Norge, finner du prøvesvaret ved å logge inn på helsenorge.no. Fram til du har fått svar på prøven, må du oppholde deg på overnattingsstedet, helst isolert fra andre. Felles sanitæranlegg, restaurant, oppholdsrom o.l. skal ikke brukes. Gi beskjed til overnattingsstedet dersom det ikke finnes andre muligheter, slik at de kan foreta smittevernvask etter at du har benyttet fasilitetene. Dersom prøven viser at du er smittet med koronavirus, anbefales det at du reiser hjem – helst med egen bil. Kollektivtransport skal ikke benyttes. Når du har kommet hjem, skal du i hjemmeisolasjon. Kommuneoverlegen i hjemkommunen din vil få beskjed om smittetilfellet og følge deg opp videre.