Eknes svømmehall har åpnet dørene og ønsker alle badegjester velkommen etter at hallen har vært sommerstengt. Bassenget har fått nytt renseanlegg, og garderober og inngangsparti er pusset opp.

to personer. En mann og en dame med røde t-skjorter
BILDE: Badebestyrer Odd Henry Skaar og instruktør og badebetjent Elisabeth Thorsen Yttre ønsker badegjestene velkommen.

Pusset opp under korona-nedstengningen

Badegjester som kommer til Eknes svømmehall møter et nyoppusset inngangsparti med nye dører og nytt gulvbelegg. De ansatte har brukt koronatiden til å male, så garderobene har fått nye friske farger.

– Vi har brukt koronastengningen til å gi Eknes svømmehall et løft, sier badebestyrer Odd Henry Skaar.

Han legger til at de ansatte har gjort en formidabel innsats ved å utføre jobber som de til vanlig ikke gjør.

Nytt moderne miljøvennlig renseanlegg

Det gamle renseanlegget er byttet ut med et moderne helautomatisk anlegg. Filteret var tidligere av sand, nå er det glass som er filtermedium. Det bruker mindre vann i renseprosessen og anlegget er mer miljøvennlig.

– Vi har hatt gode verdier på vannkvaliteten hele tiden. Likevel er det veldig godt å få et nytt renseanlegg som er helautomatisk, i motsetning til det gamle manuelle, fortsetter badebestyreren.

Det nye renseanlegget ble byttet i sommer da svømmehallen var sommerstengt.

Temperaturer som passer for alle

Badetemperaturene varierer gjennom uka. De første dagene har vannet 28 grader. Natt til torsdag skrus bryterne et par knepp mot pluss, og 32 grader møter badegjester som hopper i vannet fredags morgen. Utover søndagen ligger temperaturen på 30 grader og på mandager har vannet normaltemperatur igjen.

– Badet er åpent syv dager i uka i vinterhalvåret og vi har tilbud til alle alderstrinn, avslutter badebestyrer Skaar.

Grønne planter og badevann i bakgrunnen. I en svømmehall
BILDE: Eknes svømmehall har hyggelige omgivelser og besøkende fra hele Drammen og omliggende kommuner.