Er du redd for at sykkelen din skal bli stjålet? De nye sykkelboksene i Drammen er et tilbud til dem som ønsker å plassere sykkelen sin trygt og tørt.

Drammen kommune plasserte forrige uke ut parkeringsbokser for sykler i Drammen. Her kan man låse sykkelen i en egen bås, og det er plass til 10 sykler i hver boks.

Sykkelparkeringsboks plassert på Bragernes torg
BILDE: Nå kan du parkere sykkelen trygt og tørt. Parkeringsbokser er plasserte på Bragernes torg, Kjøsterud ungdomsskole og Mjøndalen knutepunkt. Foto: Ragnhild Reigstad

Bragernes torg

Det er plassert én parkeringsboks på Bragernes torg. Dette er en app-basert løsning, hvor man med telefonen kan reservere, åpne og låse døra. Tilbudet er gratis i inntil 10 timer. Deretter vil det koste 10 kroner per time.

Appen du kan laste ned og resevere, åpne og låse døren med heter SafeBikely.

Her kan du lese hvordan du gjør det.

– Parkeringsboksen er et prøveprosjekt for å tilby sikker sykkelparkering på en synlig og sentral plass i Drammen. Forhåpentligvis vil flere ønske å sykle til sentrum, enten de skal på jobb eller benytte seg av tilbudene i Drammen sentrum, sier overingeniør Elisabeth von Enzberg-Viker i kommunens Samferdsel, vei og park.

Kommunen vil få informasjon om hvor mye og hvor lenge boksene brukes. Ut fra disse opplysningene vurderes behovet for et eventuelt ytterligere tilbud.

Overingeniør Elisabeth von Enzberg-Viker i kommunens Samferdsel, vei og park
BILDE: overingeniør Elisabeth von Enzberg-Viker i kommunens Samferdsel, vei og park ønsker alle syklister velkommen til å bruke de nye parkeringsboksene for sykler. Her kan de stå både trygt og tørt. Foto: Birgitte Simensen Berg

Kjøsterud og Mjøndalen

Det er også satt ut tilsvarende sykkelparkeringsbokser ved Kjøsterud ungdomsskole og knutepunkt Mjøndalen. Disse er foreløpig satt opp med nøkler, men kan endres til tilsvarende app-system som på Bragernes torg.

– Parkeringsboksene er finansiert av Buskerudbyen. Og er et ledd av prosjektet «Feie for egen dør»: Arbeidstakere skal tilbys trygg sykkelparkering for å øke attraktiviteten ved å sykle til jobben som del av sin hverdagsreise, sier Enzberg-Viker, og legger til at boksene nå er klare til bruk.