Politisk markering i Drammen sentrum

Organisasjonen Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) har søkt om og fått tillatelse til å gjennomføre en politisk markering med stand på Strømsø torg lørdag 14. mai i tidsrommet mellom klokken 13.00 til 15.00.

I samme tidsrom er det søkt om og gitt tillatelse til å gjennomføre en motdemonstrasjon på Torgeir Vraas plass.

Redusert fremkommelighet på torget

Politiet gjennomfører flere ferdselsregulerende tiltak og vil være til stede med synlig politi. Det er viktig at alle følger politiets anmodninger og retter seg etter det som blir kommunisert på stedet.

Politiet tilrettelegger for at markeringene gjennomføres trygt for alle, og det vil blant annet innebære redusert fremkommelighet på og ved Strømsø torg.

Strømsø torg vil bli sperret av ved adkomstveiene inn mot torget og det vil bli svært begrenset mulighet for adgang til butikkene i tidsrommet mellom kl. 13.00 og 15.00.

Hvorfor har Drammen kommune gitt tillatelse til SIAN?

Søknaden er behandlet i tråd med vanlige retningslinjer og prosedyrer, og på den bakgrunn har SIAN fått tillatelse til å gjennomføre det de har søkt om.

At kommunen har gitt tillatelse til bruk av Strømsø torg til en politisk markering, betyr ikke at arrangementet organiseres eller gjennomføres i kommunens regi.

For ytterligere informasjon se håndbok for bruk av byens uterom ved arrangement: