Nå gjøres praktfulle Røysjømarka lettere tilgjengelig for hele Drammensregionen. Denne uken foretok ordfører Monica Myrvold Berg den offisielle åpningen av en ny «motorvei» som gjør denne marka mellom Svelvik og Sande tilgjengelig for alle.

Ordfører Monica Myrvold Berg klipper sperrebånd og åpner vei
BILDE: Ordfører Monica Myrvold Berg foretok den offisielle åpningen av den nye turveien.

Den nye turveien inn til Knutestulen er på rundt en kilometer, men har ikke kostet mer enn nærmere 600.000 kroner. Det er rimelig for en slik «motorvei», og den åpner for at mange flere kan bruke marka.

Kommunen bruker betegnelsen «motorvei» fordi den gjør marka tilgjengelig også for barnevogner og rullestoler og bidrar til at alle kan få en stor turopplevelse. Den nye veien inn i marka er blitt til gjennom et offentlig og privat samarbeid. Ordfører Monica Myrvold Berg understreket dette samarbeidet da hun åpnet traséen onsdag 6. mai, og rettet med dette en takk til både grunneier Einar Beheim og Røysjømarkas venner som driver iherdig og godt dugnadsarbeid i marka.

Ordføreren understreket også betydningen av friluftsliv og den effekten det har for folkehelsen. Når nå Røysjømarka gjøres mer tilgjengelig, har Drammen et av landets flotteste turterreng, lett tilgjengelig uavhengig av hvor du bor. Med dette får også beboerne på Knive sitt eget lokale turterreng.

– Derfor er dette en stor dag for Røysjømarka og for Drammen. Den nye traseen er ikke bare en turvei, men det er folkehelse i hver eneste kvadratmeter av hele den mektige Røysjømarka, sa ordføreren.