Steinkjerringa har et laftet hovedbygg med tilhørende 27 mål tomt, midt i indrefileten av Drammensmarka. Drammen kommune kjøpte stedet for noen år siden og er nå i gang med å sette i stand uteområdet slik at det fremstår mer innbydende for markas besøkende.

Steinkjerringa i Drammensmarka.
BILDE: Steinkjerringa var et staselig bygg da det ble oppført i 1932.

Steinkjerringa ligger mellom Landfalltjern og Tverken, i Drammens mest besøkte turområde. Det var viktig for kommunene å kjøpe eiendommen, slik at området er sikret en bruk som er til glede for flest mulig, og samtidig åpne opp for allsidig bruk.

Det er historisk sus i veggene på det sjarmerende gamle bygget. Det ble i flere tiår brukt som serveringssted og var et yndet turmål både sommer som vinter.

Ryddingen er i full gang

Lastebil
BILDE: Større maskiner er med i ryddearbeidet.

I første omgang er det området rundt hytta som skal ryddes og pyntes opp. Det vil etter hvert bli invitert til en dialog med Friluftsforum, for å finne ut hvordan eiendommen kan brukes i framtiden.

Her har det stått et bygg
BILDE: Her har det stått et bygg.

– Det vi gjør nå er første steg. Hva som skjer med bygninger utvendig og innvendig får vi komme tilbake til, sier naturforvalter Widar Tandberg i Drammen kommune.

Av sikkerhetsmessige og estetiske grunner jobber kommunens ansatte i avdeling Natur, idrett og friluftsliv med å sortere og kjøre vekk avfall.

– Det blir spennende å se resultatet av denne helt nødvendige ryddejobben, sier teamkoordinator for natur, Ivar Gaaserud Pettersen, som skryter av innsatsen til «utegutta».

Den 10. juni, i hovedutvalg for kultur, idrett og frivillighet, vil det bli gitt en orientering om Steinkjerringa. Møtet streames og kan følges av den som ønsker det.

Varde med ansikt
BILDE: Når du ser dette ansiktet har du kommet fram.