Det er lynraskt føre på Konnerud under årets Norgesmester på ski. 10-kilometer for kvinner ble vunnet av Therese Johaug på tida 21.33.44, som er uoffisiell verdensrekord.

På de neste plassene kom Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Tiril Udnes Weng.

Finn Hågen Krogh vant 15 kilometer fristil menn med Harald Østberg Amundsen på annenplass og bronsen gikk til Jan Thomas Jenssen.

Ski NM gullvinner Therese Johaug over målstreken
BILDE: Therese Johaug passerer målstreken på lynraskt føre på tida 21.33.44, som er uoffisiell verdensrekord. Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Tiril Udnes Weng kom på de neste plassene.

Det er hektisk aktivitet timene før den offisielle åpningen av årets Ski NM på Konnerud. Terje Lund, arrangementssjef i Norges Skiforbund, innrømmer at ikke alt er på plass siden den siste snøen ble lagt samme natt. Han setter sin lit til at de flinke frivillige i Konnerud Idrettslag også denne gangen vil komme i mål på en god måte.

Ski NM Terje Lund i Norges Skiforbund
BILDE: Arrangementssjef Terje Lund i Norges Skiforbund lever godt med at ikke alt er under kontroll timene for offisiell åpning klokka 10.40 torsdag formiddag. På grunn av snølegging natt til torsdag kommer de siste tingene på plass i siste liten.

Presis klokka 10.40 entrer ordfører Monica Myrvold Berg målområdet sammen med president i Norges Skiforbund, Erik Røste, og Arne Madsen, leder av organisasjonskomiteen Ski NM 2020.

Ski NM Konnerud ordfører Monica Myrvold Berg taler
BILDE: Ordfører Monica Myrvold Berg er imponert over Konnerud Idrettslag frivillige innsats for å skape et fint NM-arrangement til tross for værgudenes motbør. President i Norges Skiforbund, Erik Røste, og leder av organisasjonskomiteen Ski NM 2020, Arne Madsen, håper og tror på et flott mesterskap.

Alle tre holder en kort tale, hvor de roser Konnerud Idrettslags innsats til tross værgudenes utfordringer, og ser fram til en flott ski- og folkefest.

På søndag kommer H. M. Kong Harald og vil dele ut velfortjente kongepokaler.

– Kongen er en stor inspirasjon for oss alle sammen, avslutter Erik Røste, som takker spesielt de 500 frivillige i Konnerud Idrettslag for innsatsen, slik at NM kan gå som planlagt.

Ski NM publikum på stadion
BILDE: Publikum i alle aldre strømmer til skistadion på Konnerud. Både skolebarn og barnehagebarn setter sitt preg på arrangementet fra sidelinja.