Frivillige trekker lasset sammen

Onsdag ettermiddag er det sol og blå himmel over Konnerud skistadion. Skiløpere tester ut løypene, og de frivillige har hendene fulle med gjøremål slik at alt skal være klappet og klart til Ski NM på torsdag.

Åge Hvidsten flyttet fra Mjøndalen til Konnerud for et halvt år siden, og nå er han fullverdig medlem av Konnerud Idrettslag og seniorgruppa.

Ski NM Konnerud frivillig Åge Hvidsten
BILDE: Frivillig Åge Hvidsten måker snø rundt blokkene, hvor gjerdene skal settes i. Gjerdene skal ramme inn oppløpet. Her vil det garantert bli mange spennende sluttspurten under årets Ski NM på Konnerud, som starter i morgen torsdag.

– Må jo ha noe å gjøre, og vi er en trivelig gjeng og har et fint fellesskap i seniorgruppa, sier Åge Hvidsten, som selv har drevet med både ski og friidrett.

– Tar det peu om peu, så dette skal bli bra. Moro er det å bidra til at vi får et fint Norgesmesterskap her på Konnerud, sier Hvidsten, og tar et dypt spadestikk. Nå skal gjerdene rundt oppløpet på plass.

Ski NM Kristin Ludvigsen og Erik Engh deltar i Saniteten
BILDE: Sykepleier Kristin Ludvigsen og Erik Engh fra Norsk Folkehjelp har begge erfaring fra World Cup Sprint-arbeid. De gleder seg til spennende dager, og håper de blir arbeidsløse som sanitetsarbeidere.

Lent mot et solid gjerde står sykepleier Kristin Ludvigsen med Sanitet på brystet, og Erik Engh fra Norsk Folkehjelp.

– Vi blir 17 stykker til sammen i Sanitet, og har både leger, sykepleiere og fysioterapeut. Lørdag og søndag har vi også en sykebil fra Vestre Viken her, forteller Kristin Ludvigsen, som har lang erfaring fra liknende arbeid i World Cup Sprint.

– Vi kommer til å stå i målområdet, samt ha poster ute i løypene. Håper å bli arbeidsledige så lenge arrangementet varer, sier Erik Engh, som understreker at de har vært ute en vinternatt før hvis noe skulle skje.

Ski NM Konnerud skitrening
BILDE: Onsdag ettermiddag titter sola fram til glede for alle utøverne som trener til Ski NM på Konnerud.