I dag var Drammens ordfører Monica Myrvold Berg og rådmann Elisabeth Enger på besøk på to virksomheter i den nye kommunen. De ble beroliget av det de fikk se og høre.

monica Myrvold Berg og Elisabeth Enger besøkte D-IKT 1. nyttårsdag.
BILDE: Monica Myrvold Berg (t.h) og Elisabeth Enger besøkte D-IKT 1.nyttårsdag. Der var status at alle systemene fungerer som de skal. De har foreløpig ikke funnet feil i overgangen til en ny kommune.

Monica Myrvold Berg og Elisabeth Enger ønsket seg en statusrapport på overgangen til en ny kommune, samt hilse på noen av dem som har jobbet ekstra mye for at overgangen til en ny kommune skal gå så smertefritt som mulig.

Det var en smilende Erik Brun-Pedersen som møtte Myrvold Berg og Enger i døra hos D-IKT (Drammensregionens IKT) i ettermiddag. Brun Pedersen er stabsleder, og har dermed vært tett på det største prosjektet i byggingen av en ny kommune.

Enger tok smilet som et godt tegn, og Brun-Pedersen kunne raskt bekrefte at overgangen fra tre kommuner til én kommune så langt har gått bra.

250 ulike systemer

Rundt bordet en etasje opp satt prosjektledere og sjefer for de ulike IKT-prosjektene som har vært jobbet med de siste årene. I den nye kommunen er det 250 ulike digitale systemer. Det gjelder fagsystemer innen helse, skole, barnehage, bygg, lønn, kart- og geodata, for nevne noe.

Noen systemer har vært felles i de tre kommunene, noen har blitt videreført fra Drammen, noen fra Svelvik og noen fra Nedre Eiker.

- Vi skal sikre gode IKT-løsninger. Vi har jobbet fra 2018, og vil fortsette et godt stykke inn i 2020, fortalte Brun Pedersen og ga ordet til Arne Nedregård som har vært hovedprosjektleder for IKT-prosjektene.

- Statusen per i dag er bra, sa Nedregård.
- Det kan være ting vi ikke vet om, men så langt ser det bra ut. Men syretesten kommer 6.-7. januar når folk er på plass etter ferien.

Han forteller at det er satt opp ekstra brukerstøtte for de ansatte også i tiden som kommer. De ansatte vil møte en helt ny startside når de logger seg på pc-en etter ferien, da de gamle internsidene nå er lagt ned.

Roligere

- Dette er det absolutt største prosjektet i bygging av en ny kommune. Det er fint å kunne roe nervene med å høre dette her i dag, smilte Elisabeth Enger til Brun-Pedersen og resten av staben.

Monica Myrvold Berg er imponert over den enorme jobben som er gjort.
- Jeg krysser fingrene for at det blir så lite telefoner som mulig, sa Myrvold Berg.

Få telefoner

Elisabeth Enger og Monica Myrvold Berg besøkte kontaktsenteret i drm kommune
BILDE: Elisabeth Enger og Monica Myrvold Berg hilste på Aina Mikalsen og Lene Andersen som passet telefonen første dag i en ny kommune.

Elisabeth Enger og Monica Myrvold Berg var også innom kundekonsulentene Aina Mikalsen og Lene Andersen på rådhuset, som denne dagen skulle passe kommunens telefon dersom folk hadde spørsmål.

- Vi har fått tre telefoner inn her, fortalte Andersen og Mikalsen, hvorav en var en lommeringing, en hadde spørsmål om Brakar og den siste forsøkte å få tak i en hjemmesykepleier.
- Det beste er jo at det nesten ikke har vært noen telefoner, og ingen om sammenslåingen, sa ordfører Myrvold Berg.

Rådmann Enger var også tilfreds med at det var få telefoner.
- Det er veldig bra, sa hun og smilte.