Søker ny driver av Åspaviljongen

Serveringsstedet i Bragernesåsen er blant annet kjent for god påskestemning. Nå ser kommunens eiendomsselskap etter en ny leietaker.

Sist endret:

Svartmalt hus med terrasse og sitteplasser med skog rundt. Plassert i åsen med utsikt over elv og bebyggelse.
UTLEIE: Drammen kommune ser etter en ny driver av Åspaviljongen. Fristen for å søke er 23. november.

Det er Drammen kommune som eier Åspaviljongen. Etter at kontrakten med den forrige leietakeren gikk ut, ser kommunen etter noen som vil overta driften. Ønsket er at ny driver kan komme på plass ved nyåret og senest før påske neste år.

Eiendomsforvalter Mari Knudsen i Drammen Eiendom KF (kommunens eiendomsselskap), forteller at de er åpne for et bredt spekter av søknader med konsepter for hvordan man kan drive Åspaviljongen videre.

– Vi ønsker noe som fungerer og som kan gi et godt tilbud til innbyggerne i kommunen vår. Åspaviljongen har en fantastisk utsikt og beliggenhet, sier Knudsen.

I tillegg til å være et serveringssted for turgåere og andre i åsen, er Åspaviljongen også et egnet selskapslokale til utleie.

Forutsetninger for leie

Selv om det er ganske åpent hvordan man tenker at serveringsstedet kan drives videre, er det noen forutsetninger søkerne må forholde seg til.

Valg av leietaker vurderes ut fra

  • konsept
  • planer for kulturtilbud
  • åpningstider
  • serveringstilbud
  • erfaring
  • kompetanse
  • referanser
  • personlig engasjement og egenskaper

I tillegg er det en forutsetning at Åspaviljongen minimum må holde åpent i sesongen fra påsken til høstferien. Leieavtale opprettes også under forutsetning av at leietaker gis utvidet skjenkebevilling i lokalene.

Les mer om Åspaviljongen og søknadskriteriene i Finn-annonsen. (ekstern lenke)

Her kan du lese prospekt for Åspaviljongen (pdf)

Et lokale for utleie med tre lange bord på rekke med sorte stoler til. Hvite lamper i taket og utsikt mot byen i Drammen.
SELSKAPSLOKALE: Åspaviljongen kan brukes som selskapslokale.

Ønsker flere kulturtilbud

Serveringsstedet i Bragernesåsen er tradisjonelt sett godt besøkt i påsken og på nasjonaldagen. Drammen Eiendom KF ønsker gjerne en driver som er opptatt av å skape ulike kulturtilbud gjennom sesongen.

Det kan for eksempel dreie seg om samarbeid med idrettsforeninger eller Den Norske Turistforening om ulike arrangementer som kan trekke folk til åsen.

– Det er stort potensiale for de rette leietakerne, sier eiendomsforvalteren i kommunen.

To fellesvisninger og søknadsfrist

Det er lagt opp til to fellesvisninger som man må melde seg på senest 24 timer i forkant. Ved behov kan det være mulighet for visning også utover dette.

Visningsdatoer:

  • Fredag 10. november klokka 12-13
  • Torsdag 16. november klokka 12-13  

Fristen for å søke om å bli den nye leietakeren av Åspaviljongen er 23. november. Søknaden skal sendes på e-post og merkes med «Søknad Åspaviljongen».