Med strenge smitteverntiltak og mindre grupper gjennomfører Drammen kommune den populære sommerskolen.

Siden 2014 har kommunen tilbudt sommerskole til 3.–9. trinns elever. I år skulle tilbudet gis til flere elever, men antallet er redusert på bakgrunn av myndighetenes føringer i forbindelse med koronaepidemien.

Sommerskolen 2019 med fotballkamp
BILDE: Sommerskolens elever stortrives i balljakten på Marienlyst i fjor sommer. Også i år blir det sommerskole med mange aktiviteter for elever fra 5. til og med 9. trinn. Foto: Birgitte Simensen Berg

– Vi er stolte av å kunne gjennomføre sommerskolen. Det blir selvfølgelig litt annerledes, men vi ønsker å gi så mange som mulig et tilbud, sier leder for sommerskolen, Lise Andersen.

Tilbud til 5.–9. trinn

Sommerskolen prioritere denne sommeren elevene på 5.–9. trinn, som nå har hatt to måneder med hjemmeskole.

– De eldste elevene har hatt hjemmeskole lengst og vi ønsker derfor å gi dem et tilbud først. De yngste barna har aktivitetstilbud gjennom sin egen skole som SFO/AKS, sier Andersen, og legger til:

– I sommer skal vi bruke flere læringsarenaer på kursene våre, samt andre lokaler og oppmøtesteder i trygge omgivelser med aktivitetsledere som har fått opplæring i smittevern.

Tre uker i juni og juli

Lise Andersen forteller at de vil ønske velkommen til 900 elever i år. Dette skal skje i løpet av tre uker i juni og juli.

– Vi hadde et mål om å ta inn 1.500 elever i år, siden vi har blitt en mye større kommune. Pandemien satt en stopper for dette målet, men vi er stolte over å kunne gi 900 barn et godt sommertilbud, sier Andersen.

Sommerskolen har ukentlig 300 elever. Tidligere har elevene kunnet få plass på sommerskolen i flere uker, men i år er det begrenset til ei uke per elev.

– At det er begrenset til ei uke gjør at vi kan ta inn flere. ​I tillegg har vi som tidligere år reservert plasser til barn og unge som av ulike grunner har behov for et aktivitetstilbud i løpet av sommeren. Vi må ha færre elever i hver gruppe. I år har vi fordelt gruppene ut på flere steder enn tidligere, sier Andersen.

Aktiviteter i trygge omgivelser

– Det skal være trygt for foreldrene å sende barna på sommerskole, det er det viktigste for oss. Vi har gode samarbeidspartnere som ser på kreative løsninger for aktiviteter, så vi tror dette skal gå helt fint, understreker Lise Andersen, og legger til:

– I år er det mange som har gått glipp av svømmeopplæring på skolen, da elevene har måttet ha hjemmeskole. Sommerskolen jobber for å kunne tilby kurs for dem som vil lære seg å svømme. I tillegg blir det mange spennende og morsomme kurs sommerskoleelevene kan delta på.

– Vi skal skape et trygt, aktivt og sosialt læringsmiljø, hvor myndighetenes forhåndsreglene følges. Elevene kommer til å få nye venner, og gode sommerminner blir ekstra viktig å skape i år, sier leder av sommerskolen, Lise Andersen, som er skikkelig stolt og glad for å kunne gjennomføre sommerskolen 2020.