I dag startet sommerskolen for syvende år på rad. 300 elever tok i dag fatt på naturfagsoppgaver, magisk matte, filmprosjekter, håndball, fotball og mange andre morsomme aktiviteter.

– Vi gleder oss til å gjennomføre Sommerskolen for elever fra 5.–9. trinn. Det blir selvfølgelig litt annerledes enn tidligere år på grunn av koronasituasjonen, men vi ønsker å gi så mange som mulig et godt og innholdsrikt tilbud, sier leder for Sommerskolen, Lise Andersen.

Sommerskolen små forskere i aktivitet
BILDE: 10-årige Tuva og hennes nye sommervenner deltar med stor iver i forskerlaben, ett av Sommerskolens mange morsomme aktivitetstilbud. Alle foto: Birgitte Simensen Berg
Sommerskolens leder Lise Andersen
BILDE: Lise Andersen, leder av Sommerskolen, forteller at alle smittevernstiltak følges og elevene møtes i år i mindre grupper. Fremdeles er det noen ledige plasser i ukene 31 og 32, så det er bare å melde seg på for elever fra 5. til og med 9. trinn.

Sommerskolen, et tilbud som har eksistert siden 2014, bruker denne sommeren flere læringsarenaer enn tidligere, som andre lokaler og oppmøtesteder i trygge omgivelser med aktivitetsledere som har fått opplæring i smittevern. I løpet av tre uker i juni og juli vil 900 elever ha glede av aktivitetstilbudene.

Oppdagelsesferd på land og vann

Sommerskolen har ukentlig 300 elever. Tidligere har elevene kunnet få plass på Sommerskolen i flere uker, men i år er det begrenset til ei uke per elev.

Sommerskolens Lise Andersen og elev Ansgar 11 år
BILDE: 11-åringen Angar gleder seg til å bli enda bedre kjent med alt som rører seg i naturen. Leder av Sommerskolen, Lise Andersen, og hennes mange medarbeidere vil sørge for at Ansgar får en uforglemmelig og opplevelsesrik uke sammen med alle de andre sommerskoleelevene.

Ansgar på 11 år “gruegleder” seg til å begynne på Sommerskolen:

– Jeg skal være med i naturfagsgruppa, da jeg er glad i å være ute i naturen. Liker å finne på noe og ikke bare være hjemme. Vennen min Henrik er med i gruppa, og så blir det spennende å bli kjent med de nitten andre i gruppa vår.

Ansgar har mye å glede seg i uka framover, og forteller litt om hva han han og de andre skal gjøre:

– Vi skal fange insekter, lære å seile om bord på skuta Christiane, samt å se med en undervannsdrone på livet i Blektjern.

Leder Lise Andersen forteller om flere aktiviteter som står på timeplanen:

– I tillegg til naturfagsopplæring har vi ei gruppe som skal danse, synge og drive med teater. Portaasen skal besøkes, i tillegg til å bli bedre kjent i Drammen by. Fotball- og håndballtrening, kreative kurs, hvor barna lærer å uttrykke seg skriftlig, filme og ta bilder. Vi har forskerfabrikken og magisk matematikk, noen skal besøke et opplevelsessenter i Ski og bondegården Grytebakken får også besøk av oss. Egne kurs for ungdomstrinnet blir teknologi og programmering.

Sommerskolens fotballgruppe får en innføring i ukas program av Henrik og Simen
BILDE: Deltakerne i Sommerskolens fotballgruppe får en innføring i ukas program av fotballtrenerne Simen og Henrik.

Sommerskolen tilbyr et trygt, aktivt og sosialt læringsmiljø, hvor myndighetenes forhåndsreglene følges. Elevene får nye venner og gode og morsomme sommerminner skapes – garantert – i løpet av ei aktiv uke.

Les mer om Sommerskolen her.