Spiralen skal oppgraderes og bli tryggere og enda finere. Den stenges fra 2. januar og fram til 1. juli, og deretter blir det nattarbeid fram til november.

Etter planen skal tunellen igjen ha vanlig åpningstid fra november 2020. Alternative utfartssteder til marka er: Zikk Zakken, Kloptjern, Neperudjordet, Landfalltjern og fra Åskvisla i Lier.

Vi håper alle har forstålese for ulempene dette medfører, og gleder seg over at Spiralen vil fremstå i ny og sikrere drakt om et snaut år.

Spiraltoppen og kafeen sett ovenfra
BILDE: Kafeen på Spiraltoppen stenges midlertidig, men vil servere lunsj til arbeideren i anleggsperioden.

Barnehagen og kafeen stenges

Klokkargaarden barnehage på Spiraltoppen stenges og barna flyttes til Sturlahuset på Neperudjordet. Der skal de være fra 2. januar til 1. juli.

Kafeen på Spiralen holder stengt i samme periode, men vil levere lunsj og middag til arbeiderne i anleggsperioden. Utførende entreprenør er B. S. Graveservice AS.

Nytt i tunellen

Etter at arbeidet i Spiralen er ferdig, vil man få blant annet brannventilasjon, vann- og frostsikring, ny belysning, nytt lys i rømningstunnel, nytt nødnett, styring, regulering og overvåking av tekniske anlegg i tunnelen, mobildekning,nødstrøm til kritiske anlegg, havarinisjer, tre nye tekniske bygg, bergsikring og nytt dekke.

Har du spørsmål?
Ta kontakt med prosjektleder Heidi Strandvik i Byprosjekter på telefon 414 17 454.

Hilde Strandvik foran inngangen til Spiralen.
BILDE: Prosjektleder Heidi Strandvik i Byprosjekter skal lede utbedringsarbeidene i Spiralen.