Statsminister Erna Solberg ble utfordret til å selge inn verdens beste potetgull på improteater, hun sang om mango og ananas, og hun fikk brynet seg med hjernetrim- og samarbeidsoppgaver under første dag av sommerskolen i Drammen.

Med 9,5 millioner ekstra fra staten kan Drammen kommune gjennomføre historiens mest innholdsrike og største sommerskole. I løpet av fire sommeruker skal rundt 2000 barn og unge delta på sommerskolen, og i dag gikk startskuddet.

Både statsminister Erna Solberg, kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby og ordfører i Drammen Monica Myrvold Berg var på plass ved Marienlyst skole første sommerskoledag. De tre fikk en morsom smakebit på noen av kursene på sommerskolen.

- Det har en liten touch av parmesan, det er tynne flak og passe salte. Det skal hete Pamchips, og det passer bra med cola light, sa statsminister Erna Solberg med et smil da hun ble utfordret til å selge inn et nytt potetgull i improvisjonsteater på plenen utenfor Marienlyst skole.

Solberg stilte både opp på improteater og sanglek med kurset med kurset «Sang, sal og scene», og samarbeidsoppgaver med kurset «Smart Innovasjon, oppdrag Strømsgodset».

- Det er alltid gøy å få lov til å leke litt på jobben, sa Solberg.

ERna solberg i blå kjole løper i lek på somemrskolen ved Marienlyst
BILDE: Statsminister Erna Solberg måtte løpe "strafferunde" i lek med gruppa som var på kurset "sang, sal og scene".

Ekstra viktig denne sommeren

Også Guri Melby og Monica Myrvold Berg ble utfordret til å være på ulike aktiviteter og oppgaver. Alle stilte sporty opp og fikk både følt litt på konkurranseinstinktet, kreativiteten og evnen til å holde fokus.

Erna Solberg synes det er godt å se at de 9,5 millionene som staten har gitt til sommerskolen i Drammen gjør at så mange barn og unge i Drammen får et tilbud denne sommeren.

- Det er jo viktig å huske at dette året har vært veldig annerledes. Folk har sett mye færre av andre ungdommer, de har hatt mindre samvær, de har mindre ting. Da er det bra at man gjør dette, sa Erna Solberg.

Ordfører Monica Myrvold Berg var stolt over å kunne vise fram en smakebit av sommerskolen i Drammen.

- Det er et helt enestående tilbud som barna våre får, sa Myrvold Berg.

Guri Melby sammen med elever på sommerskolen
BILDE: Guri Melby løste oppgave sammen med elever på sommerskolen.

Sommerskole siden 2014

Drammen kommune er en pionerkommune når det gjelder sommerskole. Kommunen har siden 2014 satset stort på sommerskole. Årets sommerskole tilbyr blant annet kurs turn, dans, drama, graffiti, forskning, musikk, fotball, E-sport og kokkekurs. Og det er også friluftstilbud, naturfagsopplevelser, ekspedisjon med DNT, forskerfabrikk, aktivitetscamper og gårdsopphold.
Gjennom samarbeid både med lokale lag, foreninger og næringslivet, har tilbudet i år enda fyldigere og variert enn tidligere.

Sommerskolen skal gi elevene gode, felles opplevelser og nye utfordringer i et alternativt og sosialt læringsmiljø. Alle kurs har fysisk aktivitet hver dag og temaer som folkehelse og livsmestring er gjennomgående. For at flest mulig skal få anledning til å delta er tilbudet en uke til hvert barn.

Omtrent 70 aktivitetsledere er ansatt for å jobbe på sommerskolen. Mange av aktivtetslederne er lærerstudenter og mange av dem har hatt dette som sommerjobb flere år på rad.

Erna solberg og monica myrvld berg i prat med aktivtetsledere.
BILDE: Monica Myrvold Berg og Erna Solberg i prat med en av aktivitetslederne og leder for sommerskolen, Monica Skaane Bakken (nr. to fra venstre).