Frivillige organisasjoner og Drammen kommune gir ut familiepakker til 1000 familier som trenger litt ekstra i disse tøffe korona-tider. - Dette er et så utrolig godt initiativ, sier ordfører Monica Myrvold Berg.

Monica Myrvold berg pakker brød sammen med andre frivillige.
BILDE: Ordfører Monica Myrvold Berg synes initiativet til familiepakkene er utrolig godt.

- Det at frivillige, frivillige organisasjoner og kommunen samles på denne måten, er så flott, sier ordfører Monica Myrvold Berg mens hun pakker brød ned i poser på Danvik Folkehøyskole. Her jobber frivillige på spreng for å kunne glede 1000 familier i Drammen de neste dagene.

- Jeg føler at korona-situasjonen er med på å samle Drammen til et enda varmere Drammen. Det prosjektet her er et veldig godt bilde på akkurat det, sier hun og ser ut på alle de frivillige rundt henne.

Trenger din familie en slik pakke? Registrer det her.

Skape glede

Det er familier i Drammen som har det ekstra vanskelig nå på grunn av korona-krisen. Mange er ensomme og opplever isolasjon. For mange har også de økonomiske problemene blitt enda større.

Behovet for et bidrag som kan være med å løfte moralen, skape glede og engasjement, eller hjelpe familier gjennom en tøff økonomisk situasjon, er stort. Akkurat dette har mange av de frivillige organisasjonene i Drammen sett og følt på -  og nå gjort noe med.

Store hjerter og handlekraftige organisasjoner har, i samarbeid med Drammen kommune, kastet seg rundt og sørget for at 1000 familier vil få hyggelige og nyttige pakker på døren i løpet av de nærmeste dagene.

Hundrevis av poser stårplasert på gulvet på Danvik Folkehøgskole.
BILDE: Mange poser er pakket, og flere skal det bli i løpet av de neste dagene.

Unikt samarbeid

Målet er å kjøre ut familiepakker til 1000 familier i Drammen kommune i løpet av den nærmeste tiden.

- Dette prosjektet er det største bevis på samfunnsdugnad og fellesansvar, og det vil ha stor betydning for folk. Drammenssamfunnet sender viktige signaler om at ingen er alene, selv om vi for tiden må leve på avstand. Frivillige i kommunen har visst at de bakker opp kommunen med de oppgavene vi har foran oss, sier Kebel Marin Fleites, folkehelsekoordinator i Drammen kommune.

Det er ulike type pakker som blir delt ut. Pakkene inneholder produkter som både kan mette mager og glede både barn og voksne i påsketiden.

Det er pakker med mat, aktivitetspakker som er tilpasset alder, det er bursdagspakker og det er brettspillpakker. I tillegg vil alle pakkene også ha aktivitetshefte for hele familien, kreativitetspakke og noe umiddelbart gledelig for barna. Det vil også være smittevernsutstyr, smittevernråd på ulike språk, informasjon om frivillige organisasjoner og offentlige tjenester som er gjeldende korona situasjonen.

Som en del av pakken vil det også tilbys trygge og organiserte aktiviteter utendørs som familier kan melde seg på. Det kan være frisbeegolf, sykkelturer, skogstur eller enkel bursdagsfeiring med/for familien. Aktivitetene vil til enhver tid følge de gjeldende pålegg og anbefalinger fra myndighetene.

- Dette er et helt unikt samarbeid og prosjekt som ikke har vært gjort tidligere. Men i en ekstraordinær situasjon tar vi alle ekstraordinære grep med et helt nytt prosjekt for å dekke helt nye behov, sier Fleites.

Målgruppen for disse pakkene er barnefamilier i Drammen kommune som allerede, eller som etter en konsekvens av smittevernstiltak, opplever situasjonen vi nå er i som ekstra krevende. Familier med barn som opplever utenforskap eller ensomhet, og familier som har havnet i en økonomisk krevende situasjon, er to grupper det er særlig fokus på å nå ut til.

Esker med godteri står klare for å gis bort.
BILDE: Noen smakfulle overraskelser å glede seg til i familiepakkene.

Stort engasjement

Godt over 100 frivillige har nå hektiske dager. De bidrar med pakking, kjøring, henting og organisering, for at familier skal få pakkene levert på døren.

Så langt har følgende aktører stilt seg bak initiativet: Forandringshuset Drammen, Drammen Sanitetsforening, Kirkens Bymisjon Drammen, Røde Kors Drammen, Redd Barna Drammen, DNT Drammen og Omegn, Blå Kors - Barnas Stasjon Drammen, Frelsesarméen Drammen, Maritastiftelsen, Mangfoldhuset Drammen, KFUK-KFUM Drammen, Fjell Kirke, Strømsgodset Kirke, Strømsø og Tangen Kirke, Konnerud Kirke og Drammen kommune.

Drammen kommunen finansierer tiltaket med 200 000 kroner. Det er omdisponerte folkehelsemidler som brukes til dette tiltaket. Videre støtter de frivillige organisasjonene prosjektet økonomisk, i tillegg til at det har kommet inn midler fra lokale legater og fond.