Etter gårsdagens generalforsamling ble det bestemt at Susanne Kaluza tiltrer som ny styreleder i Drammen Scener. Både ordfører Monica Myrvold Berg og Kaluza selv gleder seg til å komme i gang med arbeidet.

Ordfører Monica Myrvold Berg og Susanne Kaluza
BILDE: Ordfører Monica Myrvold Berg og ny styreleder i Drammen Scener, Susanne Kaluza

– Det er bare å "gønne på", pleier Susanne Kaluza å si når hun står overfor nye utfordringer. Det er en holdning jeg liker, sier ordfører Monica Myrvold Berg og fortsetter:

– Som styreleder i Drammen Scener blir hun en svært viktig brikke i å forme den nye kommunens kulturliv. Hun har den erfaringen vi trenger, kreativitet og et betydelig mot. Alt dette blir viktig. Dessuten kjenner hun Drammen fra før. Dette blir bra! Jeg gleder meg til samarbeidet!

Kaluza tar dermed over stafettpinnen som styreleder i Drammen Scener etter Ingar Pettersen.

– Aller fremst må jeg si at det er en stor ære, sier Susanne Kaluza om sitt nye verv.

– Drammens teater er, som jeg ser det, det aller flotteste bygget vi har i Drammen, og Norges fineste teater. Jeg har selv vokst opp med å gå i teatret jevnlig fra jeg var liten, og opptrådd der med barnekoret jeg sang i. Og så blir man ungdom, og flytter seg over på Union scene. Dette er det bankende kulturelle hjertet i Drammen, sier Kaluza.

Hun håper å kunne bidra med sin kompetanse og til å være en god støtte for administrasjonen som får hjulene til å gå rundt på Drammen Scener.

– Styrelederrollen handler jo primært om å være en god støtte og sparringspartner for de som faktisk gjør jobben hver dag, sier hun.

I tillegg til Kaluza er også Tone Østerdal valgt inn i styret til Drammen Scener. Østerdal er i dag daglig leder av Norske Konsertarrangører, og har tyve års erfaring innen kunst- og kulturfeltet.

Har flere lederverv

Susanne Kaluza
BILDE: Susanne Kaluza tiltrer som ny styreleder i Drammen Scener

Susanne Kaluza er opprinnelig fra Drammen, men er bosatt i Oslo. Kaluza har en imponerende CV, som inneholder flere lederverv, styreverv og høythengende utmerkelser.

Kaluza jobber i dag som daglig leder av Stiftelsen Litteraturhuset. Hun har tidligere både vært daglig leder for SHE, redaktør i Egmont og jobbet som journalist. For å nevne noe. Kaluza har i tillegg gitt ut flere bøker, den siste, «Hvorfor har vi ikke president i Norge», kom i mai i år.

På CV-en har hun en lang liste med utmerkelser. Hun er kåret til en av Norges 100 største forbilder av magasinet Altså, en av landets største talenter i næringslivet og en av landets 25 viktigste digitale stemmer av Nettavisen. Hun er også kåret til en av Norges ti fremste ledertalenter i E24.

Dette er Drammen Scener AS

Drammen Scener AS er et arenadriftsselskap som skal bidra til å sikre et variert tilbud av alle typer scenekunst, rytmisk musikk og andre arrangementer på kommunens scener. Tilbudene skal tilpasses ulike målsettinger og avspeile et mangfold av kulturelle interesser. Selskapet driver utleie og produksjon og har den daglige driften av Drammens Teater. Drammen Scener AS eier Union Scene Drift AS med 100%. Utvikling av samarbeidet mellom kulturarenaene er et viktig mål.