Svelvik godkjent som ammekyndig helsestasjon

Etter flere år med systematisk arbeid er Svelviks helsestasjon i mål.

Baby som ser undrende ut
BILDE: En fornøyd og mett baby som nettopp er blitt ammet. Foto: Birgitte Simensen Berg


Med det er alle helsestasjonene i Drammen godkjent som ammekyndige.

Det har vært en imponerende innsats fra dere. Gratulerer som godkjent ammekyndig helsestasjon, sier seksjonsleder Ina Landau Aasen i Nasjonal kompetansetjeneste for amming, Kvinneklinikken.

Svelvik helsestasjon har sine lokaler i rådhuset
BILDE: Helsestasjonen i Svelvik ligger i rådhuset. Nå er helsestasjon ammekyndig til glede for stedets småbarnsforeldre.

Gode resultater

Svelvik helsestasjon har gode resultater på brukerundersøkelsene, både helsestasjon og svangerskap. Det er mye jobb bak godkjenningen, understreker seksjonsleder Aasen, og legger til at det skal gjøres en ny ammeregistrering når prosedyren har vært implementert i ett år. Den samme som helsestasjonen gjorde da de startet opp.

  Vi er stolte over å ha blitt godkjent som ammekyndig helsestasjon etter to år med faglig oppdatering, brukerkartlegginger og brukerundersøkelser i tett samarbeid med Nasjonalt kompetansetjeneste for amming, sier helsesykepleier Diana Pahr Haare.

Det har vært kontrollerte forsøk for å måle om noe har en effekt, såkalt randomisert studie på implementering av ammekyndig helsestasjon, som viser at dette har effekt som er med på å øke antallet som ammer.
 
Les mer om fordeler ved amming og morsmelk.