Elevbedrift fra Svensedammen skole best i fylket

Svensedammens elever og deres bedrift Plukk plast EB er kåret til fylkets beste elevbedrift for sin app, som skal bidra til et renere lokalsamfunn og mindre plast i havet.

Dette ble klart, da vinnerne ble kåret i Fylkesmesterskapet for elevbedrift onsdag 14. april.

Les mer om kåringen av fylkets beste elevbedrift her.

Svensedammenelever i bedriften Plukk plast
BILDE: Deltagerne i Plukk plast EB: Mena Sveinsson Steingrimsen, Marte Martinsen, Noah Haldorsen Hefte og Brink Lingland Løvstad.

– Plukk plast EB er framtidsrettet og løser en viktig miljøutfordring. De har et gjennomtenkt forhold til hele næringskjeden, som løses med de riktige samarbeidspartnerne, sier Anja Aarsrud Guerrera fra Slåttland Group på vegne av juryen.

Premiedryss over to drammensbedrifter

I tillegg til prisen for Beste elevbedrift tok Plukk plast EB også 2. plass i kategorien Beste reklamefilm. Det var flere bedrifter med fra Svensedammen skole i mesterskapet: også Green Closet EB gjorde det svært bra med 1. plass i kategorien Beste bærekraftige elevbedrift. De jobber med å utvikle en app, som gjør det lettere for folk å finne bærekraftige klær på nettet.

149 elevbedrifter fra ungdomsskoler i hele fylket deltok under digitalt fylkesmesterskap i regi av Ungt Entreprenørskap Viken.

Det er første gang Ungt Entreprenørskap Viken gjennomfører et felles fylkesmesterskap for elevbedrifter i ungdomsskolen. Av de 149 påmeldte, gikk totalt 20 elevbedrifter per kategori videre til finalen. Elevene ble intervjuet digitalt av juryene, som har bestått av representanter fra arbeids- og næringsliv fra hele fylket.

Les mer om drammenselever, som vinnere i Innovation Cup i februar.