Du bør ta vaksinen hvis du er 65 år eller eldre, er gravid eller har en kronisk sykdom. Vaksinen gis hos fastlegen din.

Folkehelseinstituttet anbefaler at følgende grupper vaksinerer seg:

• Alle over 65 år
  • Gravide
  • Barn og voksne med:
    • diabetes type 1 og 2
    • kronisk lungesykdom, hjerte- og karsykdom, leversvikt eller nyresvikt
    • kronisk nevrologisk sykdom eller skade
    • nedsatt immunforsvar som følge av sykdom eller behandling av sykdom (f.eks. kreft, HIV, reumatoid artritt og andre sykdommer)
    • overvekt med KMI over 40
    • annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko, etter individuell vurdering av lege

Her kan du som er i en risikogruppe ta vaksinen

Ta kontakt med fastlegen din for å ta influensavaksine. Har du ikke mulighet til å gå til fastlegen, tilbyr kommunen vaksinen til risikogruppene på følgende dager:

• Tirsdag 10. november kl. 0900–1400 i Drammenshallen
  • Onsdag 11. november kl. 0900–1400 i Drammenshallen
  • Torsdag 12. november kl. 0900–1400 i Drammenshallen

Det er drop in, det vil si ikke timebestilling. Vaksinen koster 100 kroner.

Det vil for øvrig være personell til stede som organiserer eventuelle køer utenfor og i lokalene og sørger for at smittevernreglene kan overholdes.

Vaksinen er forbeholdt risikogruppene

På grunn av mulig mangel på vaksine denne sesongen er alle dosene både hos fastleger og kommunen forbeholdt målgruppene for influensavaksinasjon fram til 1. desember.

Les mer om influensavaksine på helsenorge.no