Vi gjør oppmerksom på at kommunens planlagte vaksineringstilbud i uke 46 dessverre er avlyst på grunn av korona-situasjonen.

Du bør ta vaksinen hvis du er 65 år eller eldre, er gravid eller har en kronisk sykdom. Vaksinen gis hos fastlegen din.

Folkehelseinstituttet anbefaler at følgende grupper vaksinerer seg:

• Alle over 65 år
  • Gravide
  • Barn og voksne med:
    • diabetes type 1 og 2
    • kronisk lungesykdom, hjerte- og karsykdom, leversvikt eller nyresvikt
    • kronisk nevrologisk sykdom eller skade
    • nedsatt immunforsvar som følge av sykdom eller behandling av sykdom (f.eks. kreft, HIV, reumatoid artritt og andre sykdommer)
    • overvekt med KMI over 40
    • annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko, etter individuell vurdering av lege

Her kan du som er i en risikogruppe ta vaksinen

Ta kontakt med fastlegen din for å ta influensavaksine. Kommunens planlagte vaksineringstilbud i uke 46 er dessverre avlyst på grunn av korona-situasjonen.

Vaksinen er forbeholdt risikogruppene

På grunn av mulig mangel på vaksine denne sesongen er alle dosene både hos fastleger og kommunen forbeholdt målgruppene for influensavaksinasjon fram til 1. desember.

Les mer om influensavaksine på helsenorge.no