Drammen kommune har laget informasjonsmateriell i form av plakater og «meter-bånd», som kan henges på vegg og legges på bord. Dette gis gratis til byens spise- og skjenkesteder.

Informasjonsmateriellet skal brukes for å minne gjestene på hvor viktig det er å holde én meter avstand til hverandre og ha god håndhygiene.

Ønsker du informasjonsmateriell? Ta kontakt med Helle-Stine Høvås i Byen Vår Drammen: E-post: , telefon 900 63 931. Materiell kan hentes i Thams gate 5 mellom klokka 10.00–15.00 på hverdager, men man bør ringe først på grunn av hjemmekontoravvikling.

Skutebryggas daglige leder, Tomas Hernandez, viser fra bordbrikkene på én meter
BILDE: Daglig leder ved Skutebrygga, Tomas Hernandez, viser fram informasjonsmateriell fra Drammen kommune som viser hvor lang én meter er. Disse kan blant annet legges på restaurantbordene. Alle foto: Birgitte Simensen Berg

Smitterådene i høysetet

– Vi har siden mars sett viktigheten av å følge smitterådene, og har selv laget mye informasjonsmateriell som ligger på bordene og er hengt opp på veggene både utenfor og inne i restauranten. Anbefalt avstand, god håndhygiene med lett tilgjengelig Antibac er viktig. Nå er jo Antibac blitt dyrere enn brennevin, sier daglig leder ved Skutebrygga, Tomas Hernandez, med et smil.

Skutebrygga har laget eget informasjonsmateriell om smittetiltak.
BILDE: Skutebrygga har laget egen koronainformasjon om hvordan de ønsker at gjestene skal opptre og tenke på under restaurantbesøket, alt fra ikke å flytte bord og stoler, ikke mer enn seks personer rundt bordet til å vaske hender etter toalettbesøk.

Hernandez håper at drammenserne fortsetter å følge de gode smittevernrådene også etter at pandemien er over med hyppig håndvask, og ikke hoste og nyse ut i lufta.

– Nå tar folk hensyn til hverandre, og folk skjønner at vi er i en alvorlig situasjon. Skryt til gjestene våre. Ønsker folk som besøker oss en avstand på to meter, så oppfyller vi det ønsket. Vi er midt i koronatida og er ikke friskmeldt ennå, selv om denne bølgen vi nå er inne i er mindre enn den første vi opplevde, mener Tomas Hernandez.

Bordrytter som julegaveønske

Den er mange lunsjgjester hos Skutebrygga denne gråværsdagen. Stearinlysene er tente, god matlukt og hyggelig stemning ved bordene.

– Vi har en like stor omsetning som tidligere år, enda vi nå har 50 prosent mindre bordkapasitet på grunn av én meters-regelen. Til jul blir det nok et stort trykk hos byens spisesteder, men jeg håper det det ikke blir et fyllekalas, sier Hernandez, som har et julegaveønske til Drammen kommune:

– Det er fint at kommunen lager informasjonsmateriell. Hvis de ønsker å lage en såkalt bordrytter, en liten plakat brettet som takmøne som kan stå på bordene, hadde det vært en fin julegave, sier Tomas Hernandez, som ser lyst på framtida selv i høstens mørketid.

Skutebryggas Tomas Hernandez  viser fram kommunal og egen koronainformasjonsmateriell.
BILDE: Skutebryggas Tomas Hernandez viser fram både Drammen kommunes og eget informasjonsmateriell med huskeregler i forbindelse med koronasituasjonen.