Ungdommenes egne musikkfestivaler – Back2School ved Union Sene og show i Tollbugata med unge, kreative talenter er noe av det som skjer for ungdom under Elvefestivalen. Arrangementene er rusfrie, gratis og passer for ungdom fra 13 til 20 år.

Stagediving, ungdom, musikk
BILDE: To musikkfestivaler for ungdom arrangeres under årets Elvefestival. (Bildet er tatt før mars 2020)

Musikkfestival Back2School

18. august kl. 15.00 skal Kirkens bymisjon og SDevents arrangere musikkfestival. S1sco, AJ, Mustafa, Dior, Arjunbir og LJ er artistene som kommer. Union scene er stedet. Det blir også intervjuer med tidsaktuelle gjester mellom innslagene. Jasmin Kvinnenettverk står for maten. Motto for Back2School: Ingen er bare det du ser!

Det er gratis å delta, men det kreves at du melder deg på. Det er plass til 200 personer, og arrangementet skjer i henhold til gjeldende smittevernregler.

17. august kl. 14.20 var alle billettene revet bort.

Nysådd – talenter spiller i Tollbugata

Nysådd er Plenens egen talentsatsning! Et samarbeid mellom Romfarer United og Musikkontoret ØKS. De arrangerer en minifestival i Elvefestivalen, der unge talenter fra drammensregionen skal opptre. Talentene er allerede valgt ut og du kan se og høre dem den 21. august klokka 16.00 utenfor Record Bar i Tollbugata. Nyddsådd har vært et viktig springbrett for flere artister, og tidligere deltakere har fått platekontrakter og kommet til finalen i MGP jr.

– Det er gratis å delta, og vi slipper inn folk helt til alle sitteplassene er opptatt. Alt skjer i henhold til gjeldende smittevernregler, sier Marit Stokkenes fra Romfarer United.

Støtte fra områdesatsingen

Drammen kommune og Byen Vår Drammen ønsket seg trygge og gode tilbud til ungdom under Elvefestivalen. Elvevill (ungdomsfestival) ble avlyst i år, og derfor ble det utlyst midler til alternative arrangementer for ungdom. Hele 326 000 kroner ble fordelt og midlene kommer fra «Ungdom i fokus» som er et av prosjektene i Områdesatsningen Strømsø 2030.

– Gleden var stor da vi fikk inn så sterke aktører med oss på arrangementsiden. Midlene til å gjennomføre noe for ungdom utlyste vi tidligere i sommer og vi fikk inn mange gode søknader. Fire arrangører ble valgt ut og to av dem har gått sammen. Da står vi igjen med to musikkfestivaler av ulik karakter og ett skumparty. Samt at disse arrangementene er på ulike tidspunkt, sier Maria Voss. Hun jobber med kultur på Knutepunkt Strømsø, og er prosjektleder for ”Ungdom i Fokus”.

Zippotek Disko var en av arrangørene som fikk tildelt midler, men skumpartyet de skulle arrangere må dessverre avlyses av smittevernhensyn.

Voss forteller videre at de som har fått tilskudd må i forkant levere en sikkerhetsplan og en markedsføringsplan. I etterkant må de rapport om hvordan arrangementet har gått.

– Vi håper at tilbudet er attraktivt, avslutter Maria Voss.