To skoleklasser satt i karantene

To klasser ved Åssiden skole er satt i karantene etter at det er bekreftet et smittetilfelle med mistenkt omikronvariant.

– Det er ikke endelig bekreftet at det er omikronvarianten, men det er bekreftet at det ikke er deltavarianten. Derfor er vi nokså sikre på at det er snakk om et omikrontilfelle, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Det har foreløpig ikke vært mulig å fastslå noen sikker smittevei for den smittede personen.

Med de nye karantenereglene som trer i kraft fra torsdag 9. desember kl. 00.00 utvides karanteneplikten til å gjelde alle nærkontakter av smittede personer hvor det er mistanke om omikronvarianten. I det siste har karanteneplikten omfattet husstandsmedlemmer og tilsvarende nære. Men nå blir det altså slik at dersom du er nærkontakt av en person som er koronasmittet og det mistenkes at det er omikronvarianten, så må du i karantene.

Personer som har vært i nær kontakt med en person som er pålagt isolasjon etter antatt eller bekreftet smitte med omikron, skal være i smittekarantene i ti dager etter nærkontakten. Denne plikten opphører dersom det senere bekreftes at smitten ikke skyldes omikronvarianten.

Alle nærkontakter til mistenkt omikronsmittet person skal teste seg med PCR-test så snart som mulig og på dag sju etter nærkontakten. Ved negativ test på dag sju etter nærkontakten kan karantenen avsluttes.