Oppdagelsestur på ski? Hva med å gå i nye og ukjente løyper denne helga og i ukene som kommer? Nye opplevelser kan dukke opp over neste bakketopp og rundt neste sving.

Skitur Ulevann lita jente
BILDE: Høy himmel og lav sol. Et vakkert vinterlandskap ved Ulevann. Ei lita jente på skitur blant snøtunge trær.

Helga nærmer seg og mange ønsker å komme seg ut på ski, sykkel eller på beina i skog og mark for å benytte seg av fine snøforhold.

Ved å variere startstedet og tidspunktet for turen kan turfolket forhåpentligvis unngå stor trengsel og lange køer, slik at turen kan nytes bedre uten å føle at man går oppå folk og puster andre i nakken. Kan du bruke løypetraseer i nærmiljøet, kan du kanskje også slippe parkeringsproblemer?

Steder du kan finne parkeringsplasser er Kloptjernveien, som har plass til 20 biler, Frydenbergdammen 8 plasser, turheisen og ved Åssiden videregående skole er det mange plasser, Galterud har plass til 50, Stordammen 30 plasser, i Stubberud veien og Gjerpenkollen er det også parkeringsmuligheter.

Vær varsom

Drammen kommune gjør oppmerksom på at det kan være trær og kvist, som faller ned i løypene. Selv om det er ryddet én eller flere ganger, knekker det stadig topper og trær bøyer seg inn i og over løypene fortsatt.

Lyst til å utforske nye skiområder? Her er noen forslag: Berger, Ebbestad, Kinnerud gård, Konnerud stadion, Konnerudkollen gruvene, Krokstadelva, Landfalltjern, MIF-hytta, Nesbygda, Nikkerud gård og gruver, Olsrud, SIF-hytta, Skalland ved Hellumvannet, Solbergelva og Solbergmoen, Spiralen, Svelvik, Ulevann og Årbogen.

Skimuligheter dag og kveld

Lysløypene er tent til 1. april. Lysene tennes automatisk ved mørkets frambrudd og slukkes klokken 23.00. Et alternativ er også å bruke hodelykt, noe som kan skape en litt trolsk skitur.

Ulevann skitur med far og datter
BILDE: Sted og tidspunkt kan gjøre at du slipper køgåing i skiløypene i Drammensmarka. Her har far og datter løypetraseen helt for seg selv.