Denne sommeren kan du få god turistinformasjon i en av bodene på nedre Bragernes torg, eller stoppe turistverten som sykler rundt i Svelvik. Bli turist i egen kommune, eller inviter med noen som ønsker å bli bedre kjent i hjemkommunen din.

Turistverter på Bragernes torg
BILDE: Turistvertene utenfor den gamle blomsterboden på nedre Bragernes torg ønsker innbyggere og turister velkommen for å få god informasjon

Det blir fire turistverter i full stilling. Ved ByLab i Svelvik sentrum er Synne Skjelbred turistvert, og har også mulighet for å dra rundt i lokalmiljøet for å oppsøke turister med turistinformasjonens egen elsykkel. ByLab er åpent tirsdag–lørdag fra 21. juni og ut juli.

I blomsterboden på Bragernes torg blir det tre verter som skal møte turister og innbyggere: Det er koordinator for turistinformasjon Andrea Anghelea, Rutkay Sabri og Mari Hellum Bjørnstad.

Turistveiledning, råd og tips

Blomsterboden vil være fylt av aktivitet i sommer og turistinformasjonen er åpen seks dager i uka fra 21. juni til og med 21. august.

– Hensikten med den kommunale turistinformasjonen er å være veiledere til dem som besøker Drammen og som ønsker råd og tips til aktiviteter. Hjemmesommer er veldig aktuelt for mange også dette året, og vi har som mål å være tilstede for dem som vil bli bedre kjent med egen kommune også, sier Jonas Bertelsen Apeland, avdelingsleder Kultur og frivillighet, bibliotek og møteplass, og legger til:

– Det er nok av opplevelse- og aktivitetsmuligheter til at man skal kunne få opplevd noe nytt i år selv om man har bodd i kommunen i årevis.

Daglig leder i Byen Vår Drammen, Tom Søgård, er veldig glad for at det nå blir turistinformasjon på Bragernes torg:

– Gjennom vår satsning på Destinasjon Drammen arbeider vi for å bringe flere besøkende til Drammensregionen til beste for alle som driver virksomhet i besøksnæring og handel. En sentralt plassert turistinformasjon midt på torget vil være nyttig for turister som kommer til Drammen i sommer og vil forhåpentligvis bidra til at de opplever mer når de er her og at de benytter flere av de spennende og fine opplevelsene som vi kan by på i Drammen. Etablering av turistinformasjon på torget er også et tydelig signal om at vi ønsker besøkende velkommen og at Drammen bygger seg opp som turistdestinasjon.

Start planleggingen på nettet

På kommunens nettside vil det ukentlig komme tips for sommeraktiviteter, og turistvertene vil publisere mange tips på instagramkontoen til Drammen kommune. Bildene vil blant annet bli merket med #opplevdrammen.

Les mer om turistinformasjon her.

Turistvertene har forberedt seg til sesongen og oppsøkt lokale turistmål for å ha fersk førstehåndskunnskap om hva som kan gjøres og hvordan koronatiltak påvirker opplevelser og aktiviteter for sommeren.

– Det er viktig at turistvertene kan gi god informasjon. At de kjenner hele kommunen og kan tilrettelegge for at turistene de treffer får et fornyet og kanskje forbedret inntrykk av hva den nye kommunen har å by på. Vi har også som mål å tilrettelegge for trafikk til næringslivet og spesielt reiselivsbransjen, som trenger et løft etter en tøff pandemi, sier Apeland, som gjerne tar imot tips fra reiselivsaktører og andre om opplevelser og aktiviteter, som tilreisende og innbyggere kan ha nytte og glede av.