I disse lokalene gjøres det en omfattende jobb for at gjennomføringen av stortingsvalget i Drammen kommune skal gå på skinner. Ved Unik bedrift er ingen jobber for små, og alle jobber er like viktige.

- Nå skal du skru her Tarik.

Ole Andreas Glenne har akkurat festet en mutter på en spritdispenser som skal settes sammen. Nå er det hans tur til å holde, mens kollega og kamerat Tarik Bender skal ta fatt på skru-oppgaven for å få spritdispenseren ferdig montert.

Arbeidsleder Hans Erling Bergill står trygt ved deres side. Han motiverer og instruerer, han støtter og forklarer. Her utføres jobben skikkelig og korrekt - i det tempoet som passer perfekt for Ole Andreas og Tarik. Her får de utfordringer i arbeidshverdagen, samtidig som de opplever mestring og samhold. Sist, men ikke minst, de utfører en kjempeviktig jobb.

tre stykker jobber med å skru sammen en spritdispenser i garasjen til Unik Bedrift
BILDE: Hans Erling Bergill (t.v) bistår Ole Andreas Glenne og Tarik Bender i arbeidet med å skru sammen spritdispensere. .

Er med på noe stort

Unik bedrift driver med tilrettelagt arbeid og dagtilbud og de har ansatte med ulike funksjonsnedsettelser. Her tilbys forskjellige tjenester og tilbud til ulike kunder. Unik Bedrift er underlagt Drammen kommune og i disse dager jobber de med stortingsvalget.

Arbeidsoppgavene til valget 2021 har stått på dagsprogrammet helt siden april. Det merkes godt ved Unik bedrift. Her er det mye aktivitet om dagen.

300 stolper til sperrebånd har blitt skrudd sammen, 50 store og små spritdispensere jobbes med å montere  1500 forhåndsstemmekonvolutter og tusenvis av stemmeseddelbrett er klargjort. Og dette er bare noe av jobben som Unik bedrift utfører i disse dager.

- Dette er utvilsomt stort for våre brukere. Det er en viktig jobb som gjøres, og det merker alle. Vi ser en stor arbeidsglede hos de som jobbe her, sier Hans Erling Bergill og får store smil både av Ole Andreas Glenne og Tarik Bender.

- Ja, det er gøy. Og viktig, sier Glenne om jobben de utfører.

Bergill forteller at det å jobbe med valg skaper en ekstra fellesskapsfølelse. De føler at de er med på noe stort, noe som er ekstra viktig, og noe som betyr mye for mange. Det påvirker dem alle.

stemmesedler pakkes av en mann og en dame ved Unik bedrift.
BILDE: Robert Olav Land er arbeidsleder ved Unik bedrift. Her hjelper han til med å pakke valgmateriell.

- En vinn-vinn-situasjon

- Det å ha meningsfylt arbeid er viktig for alle. Vi ser det så tydelig her hos oss. Det er så mye arbeidsglede og entusiasme, sier Solveig Risan Taranger, avdelingsleder ved Unik bedrift og SOA.

Hun forteller at arbeidsoppgavene som utføres ved Unik bedrift er tilpasset brukerne. En oppgave kan ta en dag for en person og to uker for en annen. Da vurderer de ansatte hvilke oppgaver som passer best til hvem. Alle skal oppleve mestring og alle skal ha en meningsfylt hverdag.

- Dette er en vinn-vinn-situasjon på alle måter. Det er viktig for Unik bedrift å få interessante og viktige arbeidsoppgaver, og dette er en stor og viktig jobb som må utføres for kommunen. Og de utfører jobben på en veldig, veldig bra måte. Vi er strålende fornøyde med det de leverer, sier Vegard Hetty Andersen, leder for valgsekretariatet i Drammen kommune.

Her kan du lese mer om valget 2021