Veggplater blåste av Fjellhallen

Ingen kom til skade etter at kraftige vindkast førte til at store veggplater blåste av Fjellhallen på Knutepunkt Fjell i formiddag. Elevene kom raskt inn i skolebygningen, og ingen kom til skade.

Både politi og brannvesen kom raskt til stedet etter at vinden dro med seg de store veggplatene på nordveggen av Fjellhallen. Politiet sperret området og holdt folk på avstand, mens brannvesenet umiddelbart startet med å sikre plater, dra ned løse plater og etter hvert rydde unna veggplatene som hadde blåst ned.

Politiet antydet at det var flere hundre kvadratmeter med veggplater som blåste ned.

Arnstein Larsen utenfor Fjellhallen
BILDE: Arnstein Larsen, rektor ved Fjell skole, er glad for at alle elevene kom seg trygt inn på skolen før de store platene løsnet.

Alle elevene var trygge

Det var snarrådige lærere ved Fjell skole som så at vindkastene onsdag formiddag gjorde at veggen på Fjellhallen, rett ovenfor Fjell skole, begynte å bevege på seg.

De informerte rektor Arnstein Larsen umiddelbart, og i løpet av kort tid var alle elevene ved skolen inne i skolebygget.

- Jeg må få rose mine ansatte. De forsto at noe var i ferd med å skje, og fikk alle elevene raskt inn på skolen, sier rektor Arnstein Larsen.

Han opplevde hendelsen som dramatisk, men siden alle elevene kom inn før platene løsnet, ble ikke hendelsen direkte dramatisk for elevene.

- Men det var nok noen av elevene som synes det hele var litt skummelt, sier Larsen.

Alle foreldre ble varslet om hendelsen via Vigilo og info ble også delt på skolens Facebook-side, og alle elevene blir holdt inne på skolen til politi og brannvesen sier det er trygt å gå ut igjen.

- Det var aldri fare for noen personskader, men det var ikke noe gøy det her, sier Larsen.

En stor veggplate på bakken foran Fjellhalen
BILDE: Politiet ser på den største av veggplatene som blåste ned fra veggen på Fjellhallen.

Usikkerhet rundt årsak

Innsatsleder fra politiet, Arne Koppegård, forteller at de sikret området så raskt de kom til stedet, mens brannvesenet startet å løsne plater som fortsatt hang igjen og sikre plater på taket. Etter hvert gikk de i gang med å samle inn løse plater på bakken, slik at de ikke skulle blåse videre.

- Det har vært veldig kraftig vind som har tatt tak i veggplatene, sier Koppegård.

Drammen eiendom, som eier bygningen, hadde også raskt folk på stedet. Det blåste friskt, noe bygningen skal tåle, så det er usikkerhet rundt hva som har utløst at fasadeplatene blåste av.

– Vi må ha samtale med entreprenøren om hva som har utløst dette. Vi vil nok hevde en reklamasjon, sier Gjermund Riise Brekke, daglig leder i Drammen Eiendom.

De nå jobber med å undersøke hva som har skjedd. Både Drammen Eiendom og totalentreprenøren (HENT) har folk på stedet.

- Det er sterkt beklagelig at slikt skjer med et nytt prosjekt, og vi er glade for at skolen raskt fikk evakuert elever inn og at området raskt ble stengt av, sier Riise Brekke.

Ethvert nybygg som settes opp nå må forholde seg til plan- og bygningsloven. Plan- og bygningsloven har klare krav på at rystelser i grunnen, vindlaster og snølaster skal tas hensyn til.

- Så dette skulle ikke ha skulle ikke skjedd, sier Riise Brekke.

Dette prosjektet er gjennomført som et totalentreprise med Hent som entreprenør. I en totalentreprise er det entreprenør som har ansvar for prosjektering og utføring, så det kan tyde på at det er en sak Drammen Eiendom trolig vil reklamere på.

Veggplater som ligger på bakken ved Fjallhallen
BILDE: Veggplatene fra veggen på Fjellhallen.