Mandag kunne ordfører Monica Myrvold Berg ønske kommunens nye lærlinger velkommen til deres første dag på jobb. I år starter 69 lærlinger innen fire ulike fag sitt læreløp.

Ordfører Monica Myrvold Berg foran årets nye lærlingerBILDE: – Drammen kommune er heldig som kan ønske velkommen til så mange flinke lærlinger, sier ordfører Monica Myrvold Berg.

Det var forventningsfulle og spente lærlinger som møtte opp til en felles velkomstdag. Her fikk de informasjon om blant annet rettigheter og plikter som arbeidstakere. For mange av de yngste lærlingene var dette det første møtet med en arbeidsgiver, mens andre har vært i arbeidslivet i andre yrker og har dermed med seg verdifull erfaring. Nettopp variasjonen var noe ordføreren trakk frem som svært positivt da hun snakket til lærlingene.

– Her er det stor variasjon – det er lærlinger i alderen 17–52 år, innen ulike fag. Variasjon er en fordel, en berikelse! Det å få utdanne seg og få et fagbrev handler ikke om alder, men ønske og vilje! Jeg er sikker på at dere gleder dere, og dere skal vite at vi gleder oss også! All mulig lykke til! sa Myrvold Berg.

69 nye lærlinger

I år starter 33 lærlinger innen helsefag, 20 lærlinger innen barne- og ungdomsarbeid, 13 fra «Menn i helse», 2 innen salg og service og 1 innen kokkefaget. Avdelingsleder for yrkesfagopplæring, Hege Helseth Berge, forteller at kommunen i år hadde et «luksusproblem» da de skulle velge ut lærlinger.

– Det er veldig moro å se at det er flere som søker seg til læreplass. Årets inntak har skyhøyt karaktersnitt og rekordlavt fravær. Jeg har skikkelig stor tro på dette kullet, og tror de både er robuste og faglig klare for den hverdagen som møter dem, sier Helseth Berge.

Gleder meg

Hannah Bestvold Pettersen fra Åskollen er en av de mange unge som har valgt yrkesfag. Hun tar nå fatt på to år som lærling innen barne- og ungdomsfaget i St.Hansberget barnehage.

– Jeg er glad i å være med barn, leke med dem. Jeg har også hørt at jeg er flink med barn. Det blir nok annerledes å jobbe, men jeg gleder meg. Jeg er litt skolelei, så jeg gleder meg til å bare jobbe, forteller hun entusiastisk.

Ordføreren i prat med fem av lærlingene
BILDE: Ordfører Monica Myrvold Berg har både vært lærling selv og har lang erfaring fra skoleverket. Hun gledet seg derfor stort over å ønske årets nye lærlinger velkommen til kommunen. Her i samtale med fra venstre Emilie Gulhaugen (helsefag), Fredrikke Breivik (helsefag), Hannah Bestvold Pettersen (barne- og ungdomsfag), Camilla Johannessen (barne- og ungdomsfag) og Aurora Alexandra Ingesen (barne- og ungdomsfag).