Anbefalingene som Drammen kommune ga til innbyggerne for et par uker siden, for å begrense spredningen av koronaviruset, videreføres.

Det er snakk om følgende lokale anbefalinger:

• Bruk munnbind ved trengsel og når man ikke kan holde minst én meters avstand på kollektivreiser til og fra Oslo for voksne og for ungdommer fra ungdomsskolealder.
  • Alle som kan benytte seg av hjemmekontor, bør gjøre det.
  • Unngå arrangementer med mer enn 50 deltakere. Anbefalingen gjelder for antall deltakere på offentlige arrangementer innendørs der det ikke er fast seteplassering.
  • Begrens antall personer som samles i privat sammenheng til maksimalt 10.

Anbefalingene er gitt inntil videre uten noen tidsbegrensning i denne omgang.

Det har i tillegg kommet endringer i de nasjonale anbefalinger, som også Drammen kommune følger.

• Breddeidretten fase 1 kan åpnes. Dette innebærer at fotball åpner for gatelag og tilrettelagt fotball, 2. divisjon og øvrig nivå for kvinner. 4. nivå for herrer, mens håndballen åpner for utøvere i 2. divisjon samt 20-åringer. Her kan du lese mer om hva som omfattes av fase 1 i breddeidretten.
  • Utendørsarrangementer kan gjennomføres med inntil 3 grupper á 200 personer.