Pumpehuset på Wildenveys plass i Mjøndalen ble i november 2020 utsmykket med trykk på glass. Selve trykket har begynt å skalle av og verket er tatt ned for å trykkes på nytt.

Plassen vil bli offisielt åpnet i løpet av våren.

Wildenveys plass i Mjøndalen med vannspeil og kunst
BILDE: Ombyggingen av Wildenveys plass er en del av planen for å flomsikre Mjøndalen sentrum. Plassen har gangstier, bekk med vannspeil, sittebenker og statuen av bygdas store sønn, dikteren Herman Wildenvey. Foto: Ragnhild Reigstad

Teknisk feil

Billedkunstneren selv, Ole Lislerud, tror skadene skyldes en teknisk feil og reparerer nå skadene. Dette en ren reklamasjonssak mellom kommunen og kunstneren, slik at dette ikke vil koste kommunen noe.

Det er foreløpig usikkert når glasskunsten vender tilbake til Mjøndalen og pumpehuset på Wildenveys plass.

Pumpehuset, som skal ta unna flomvannet, kles i trykk på glass utført av billedkunstner Ole Lislerud. Kunstverket «Leonardo@Mjøndalen» er en kommentar til klimaendringene, og skal binde sammen det lokale flomtiltaket med den globale debatten om klimaendringen.