Tema:

God oppvekst og godt liv

Hopper i havet i skoletiden

På Tømmerås skole har de utesvømming på timeplanen. For et par uker siden var andre og tredje trinn i sjøen ved Batteriøya hver dag i en hel uke.

Her får elevene servert skolemat hver uke

På Brandengen skole får elever fra fjerde til sjette trinn servert skolemat én dag i uka. Matserveringen er et pilotprosjekt for å se hvordan man kan få til servering av gratis skolemat i praksis.

Barnehager en del av Kunst rett vest

Kunst rett vest går inn i den siste helgen med fellesutstilling på Fossekleiva og åpne atelierer. Men også barnehagebarn har vært en del av årets Kunst rett vest.

Roser fastlege-løsning

Helseminister Ingvild Kjerkol ville høre om hvordan Drammen jobber for å møte fastlegeutfordringene. Mandag besøkte hun Elvebyen legesenter, der én av legene er kommunalt ansatt.

Sommerlykke på sommerskolen

Fire uker med sommerskole er over for denne gang. Ukene har inneholdt lek, aktivitet, læring, sol, sommer og is – pluss mange nye venner og minner for livet.

Fremtidens kunstnere - kan ses på Kunst rett vest

DEMO-kollektivet gir unge kunstnere muligheten til å skape og utvikle sitt kunstneriske talent på veien inn i den profesjonelle kunstverden. I september kan kunsten deres oppleves på Kunst rett vest på Fossekleiva.

Statsminister Støre ser til Drammen

Statsminister Jonas Gahr Støre ser med store øyne på det som gjøres på Ungdomstorget i Drammen. Tirsdag formiddag var han på besøk, og tok med seg mye nyttig lærdom.

Klare for å ta imot saker

Etikkrådet for helse og omsorg er etablert, og etiske dilemmaer kommer med det enda høyere opp på dagsorden i Drammen kommune. Nå er rådet klare for å ta imot saker.

Vil bekjempe voldtekt

Fengsel og straff er ikke nok til å forhindre voldtekter, ifølge Renas Muhialdin og Osahon Usen. De gjestet nylig Svelvik ungdomsskole for å snakke om voldtekt og seksuell trakassering.

Figurteaterfestival får 2,2 millioner

Norsk Kulturråd gir Figur i Fossekleiva (FiF) tilskudd de neste fire årene. I tillegg får festivalen midler til å arrangere en egen figurteaterfestival på Brandengen skole.

Utdanner lærere for alle landets kommuner

Visste du at Drammen kommunes voksenopplæring leverer tjenester til alle landets kommuner? På oppdrag fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse, utdanner de lærere i samfunnskunnskap. Disse lærerne underviser nyankomne innvandrere.

1,7 millioner til idretten

Åtte idrettslag får til sammen 1 735 000 kroner gjennom Aktive lokalsamfunn. Lagene får midlene for å kunne gi et utvidet tilbud for å styrke tilhørigheten, fellesskapet og aktivitetsnivået blant innbyggerne.

En satsing på barn og unge på Strømsø

Også i 2022 har regjeringen bevilget 11,6 millioner kroner til områdesatsingen på Strømsø. Områdesatsingen Strømsø 2030 fokuserer i år særlig på barn og unge, kvaliteter i nærmiljøet og å involvere innbyggerne.

Kulturskoletilbud i flere kommunedeler

Fra høsten 2022 vil kulturskolen i Drammen kommune også ha KulturskoleSatellitter i kommunedel 3 – Solbergelva, Solbergmoen og Åssiden, samt kommunedel 6 – Strømsø ovenfor Vestfoldbanen. Det ble vedtatt i hovedutvalg for Kultur, idrett og frivillighet 6. april.

Byr opp til enda mer dans

Fra første januar ble Attic en del av Drammen kommune. Det betyr at rundt 900 elever nå er i aktivitet i kommunal regi i dans-, sang og yogasenteret på Sundland – fortsatt i god Attic-ånd.

Sterkere sammen på Bragernes og Øren

Skoler, idrettslag, nærutvalg, foreninger og frivillige jobber sammen for at barn og unge skal ha en god oppvekst på Bragernes og Øren. Elevene har gjennomført en spørreundersøkelse som ble presentert på en workshop for viktige aktører.

Tre uker med sommerskole

Planlegging av årets sommerskole er allerede godt i gang. I år blir det sommerskole i tre uker av skolens sommerferie og tilbud for elever som skal begynne på 5.- 7. trinn til høsten. Det gode samarbeidet med frivillige lag og foreninger fortsetter og noen aktiviteter er allerede på plass.

Nå blir også helsestasjontjenesten digital

Digihelsestasjon er en meldings- og kommunikasjonstjeneste mellom innbyggere og helsestasjonen, skolehelsetjenesten, helsestasjon for ungdom (HFU) og jordmortjenesten. Fra 1. februar vil tjenesten tas i bruk i Drammen kommune.