Frivillig i omsorg

Det er også mulig å engasjere seg som frivillig i tilknytning til omsorgstjenestene i kommunen. I oversikten under finner du konkrete oppdrag og kontaktpersoner som du kan henvende deg til i omsorgstjenestene. Aktivitetene er bare forslag. Hvis du har andre ideer til hva du vil gjøre som frivillig, så ikke nøl med å ta kontakt med en av kontaktpersonene.

 • Turvenn
  Å være turvenn er en fin mulighet til å få frisk luft og en god samtale. Det er mange steder i byen du kan være en turvenn.
 • Sykkelpilot
  En sykkelpilot får først opplæring i å sykle med rickshaw-sykkel, eller sykkel-taxi om du vil. Syklene har elektrisk motor, og det er plass til en eller to passasjerer. Som sykkelpilot bidrar du til en fantastisk opplevelse for passasjeren(e), samtidig som du selv får litt trim og frisk luft. Ta kontakt så forteller vi om stedene det finnes sykkel.
 • Levende lydbok
  Er du interessert i litteratur, og kunne tenke deg å lese for en liten gruppe som også er glad i en god bok eller historie? Da vil vi gjerne komme i kontakt med deg.
 • Ledsager
  En ledsager er med på en aktivitet. Det kan være å gå på teater eller på kino, til biblioteket eller bare møtes for en kopp kaffe og en prat. Vi er også glad for samarbeid med ledsagere som kan følge til tannlege, lege eller andre avtaler.
 • Besøksvenn
  En besøksvenn kommer på besøk eller er med på en aktivitet. Har du litt ekstra tid som du vil dele noen, så ikke nøl med å ta kontakt.
  Liker du å stå opp om morgenen og har lyst til å bidra til en god start på dagen for en liten gruppe av våre beboere? Oppgaven går ut på å dekke på og å ha tid til en prat og koselig samvær rundt bordet fra ca. kl. 9 - 11 på dager som passer for deg.
 • Vaffelsteker, baking eller annen matlaging
  Hva smaker vel bedre enn en vaffel, i godt selskap? Har du "lappen" på vaffelsteking, så ta kontakt med oss.
  Hva er vel bedre enn duften av nystekte boller? Vil du være med å stelle i stand til hyggelige matlaging sammen med eller for andre.
 • Underholdning
  Har du lyst til å holde en liten konsert, fortelle om et spennende tema, vise en film eller på annen måte bidra til en god kulturopplevelse.
 • Seniorgamer
  Vil du være med å arrangere dataspill-treff for seniorer? Vi bruker stor TV-skjerm og kobler opp til for eksempel Bowlingspill via x-boks.
 • Sterk og stødig
  Har du lyst til å bidra til at byens seniorer skal bli sterkere og stødigere, samtidig som du selv får trim og sosialt samvær? Du får god opplæring i hvordan du leder grupper.
 • Kulturvert
  Som kulturvert kan du være med å legge tilrette for små arrangementer, konserter og andre kulturopplevelser. Ta kontakt, så avtaler vi nærmere. Bli med og lag fest!
 • Generasjonsmøter
  Har du lyst til å hjelpe til med hyggelige generasjonsmøter? Du kan være med og lage i stand enkel mat for skoleelever, hjelpe til med lekser og bidra til en trivelig stund for både unge og eldre. 
 • Grønne fingre
  Har du grønne fingre? Da vil vi gjerne høre fra deg! Vi har grønne oaser, blomsterbed og sansehager som trenger omsorg i løpet av sommerhalvåret.